Δεν πάει άλλο... Έφτασε η οργή του Θεού...

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

ΚΑΤΩ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ!

Είπα να μιμηθώ κι εγώ το φίλο Expaganus ... ν' ανεβάσω ένα αντιπολεμικό τραγούδι που πραγματικά τσακίζει. Είναι κατά των βομβαρδισμών... και στο τέλος βλέπουμε και τη θεία δίκη... Γιατί οι βομβαρδισμοί είναι τρόπος μάχης για δειλούς... Και είναι από τα πιο απάνθρωπα πράγματα που υπάρχουν... Μαζί με τις νάρκες...
Ο πόλεμος είναι κατά τους Πατέρες κατάσταση σατανική... γίνεται ανεκτός, όταν είναι αμυντικός... αλλά όχι και εξ ολοκλήρου αποδεκτός. Θυμίζω ότι οι στρατιώτες που σκότωσαν σε πόλεμο στερούνται τη θεία κοινωνία για 5 χρόνια...
Όταν πια είναι επιθετικός,τότε με κανένα τρόπο δεν μπορούμε να τον δεχτούμε...
Και βέβαια ξέρουμε γιατί γίνονται οι πόλεμοι σήμερα: για το χρήμα... Γιατί για να καλοπερνάμε εμείς πρέπει οί άλλοι να αδικούνται και να πεθαίνουν... Πρέπει η Αφρική που είναι πλούσια σε πρώτες ύλες να πεινάει... και να γίνονται διάφορα άλλα εγκλήματα...



Όπως είπε και ο απόστολος Παύλος, η ρίζα κάθε κακού είναι η φιλαργυρία... Τα υπόλοιπα περί "ανθρωπισμού" και "δικαιωμάτων" είναι φτηνές δικαιολογίες και σκέτο κουτόχορτο...
Βαθμολογείστε κι εσείς το τραγούδι στο YouTube... Yποστηρίξτε τους καλλιτέχνες... που αντί να δείχνουν τον πισινό τους και να κάνουν γελοιότητες για μάταιη δόξα, χτυπάνε το κακό και λένε την αλήθεια σε ένα κόσμο που δεν ενδιαφέρεται γι' αυτήν... Θα πρότεινα να αγοράσετε και το CD τους... το πουλάνε μόνο 5 ευρώ σ' αυτή τη διεύθυνση: http://www.thegodmother.net/getpacket.htm

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nίκο λες ότι ΔΕΝ είσαι Παλαιοημερολογίτης. Δηλαδή τι το κακό θα συνέβαινε αν ήσουν παλαιοημερολογίτης(Γ.Ο.Χ.)? Τελικά ποια άποψη έχεις για τους παλαιοημερολογίτες?

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

Φίλε Θεμιστοκλή το συγκεκριμένο ποστ είναι για ένα ωραίο τραγούδι, όχι για τους παλαιοημερολογίτες. Τεσπα να σου απαντήσω σύντομα. Αν ήμουν Γ.Ο.Χ. θα είχα ίσως τα εξής κακά: 1) Θα έβαζα σε θέση θεοπαράδοτου κανόνα ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα όπως το ημερολόγιο β) θα έτρεφα την ψευδαίσθηση ότι εγώ είμαι "γνήσιος" Χριστιανός και "άλλοι" οι νεοημερολογίτες είναι "κάλπικοι". Αυτό είναι βλέπεις το αντίθετο του "γνήσιος" και όποιος υιοθετεί το "γνήσιος" για τον εαυτό του εννοεί απλά ότι οι άλλοι είναι "κάλπικοι".
Επίσης αν ήμουν Γ.Ο.Χ. πιθανότατα θα είχα μέσα στην "Εκκλησία μου" τον κάθε παπά που καθαιρέθηκε από την Εκκλησία για τους χ-ψ λόγους (κατάχρηση εξορκισμών, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κλοπές κτλ) και μετά θα ερχόταν να μου το παίξει ποιμένας.
Μπορεί ακόμα να έπαιρνα σβάρνα τα φόρα να τσακώνομαι για το "πάτριο" ημερολόγιο, τον Οικουμενισμό, την εαρινή ισημερία και την "αίρεση του Νεοημερολογιτισμού".
Επίσης στα κηρύγματα στο ναό αντί να ακούω κάτι χρήσιμο και ψυχωφελές, θα άκουγα τα ίδια και τα ίδια αναμασήματα για το 1924, το μασόνο Μελέτιο Μεταξάκη και τον κακό τον πάπα.
Άσε που συχνά-πυκνά θα έπρεπε να αποφασίσω σε ποια φράξια "γνησίων" θα ανήκω, γιατί με τη φόρα που έχουν πάρει στις αποσχίσεις θα συναγωνίζονται σε λίγο τους Προτεστάντες.
Μπορεί να είχα και προφητειολαγνεία - ξέρεις αυτή τη μανία να διαβάζω προφητείες και να ψάχνω παντού για σημάδια έλευσης του Αντιχρίστου.
Μαύρα χάλια δηλαδή.
Να διευκρινίσω ότι ο τρόπος που επιβλήθηκε το διορθωμένο ημερολόγιο ήταν βίαιος και δεν τον εγκρίνω. Ότι δε συμπαθώ καθόλου τη μασονική ιδεολογία. Ότι πιστεύω ότι θα έρθει κάποια στιγμή ο Αντίχριστος. Ότι απεχθάνομαι τον Οικουμενισμό. Ότι δεν πιστεύω ότι είναι δυνατή η ένωση με τους παπικούς αν δεν αποκηρύξουν τις κακοδοξίες τους πρώτα. Όμως όλα αυτά δε σημαίνουν ότι θα γίνω Γ.Ο.Χ. και ότι θα πιστευω ότι αυτοί είναι πιο "γνήσιοι" από τους άλλους Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο, πληροφοριακά μόνο θα σου πω το εξής:Υπάρχουν πανορθόδοξες αποφάσεις από την περίοδο της τουρκοκρατίας(1593) που αναθεματίζουν το νέο Πασχάλιο-Καλενδάριο(Ημερολόγιο) και αυτούς που το ακολουθούν. 'Εχουν έτσι τα πράγματα ή όχι? Θα περιμένω ένα σχόλιο σου με ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο, βρήκα και το σχετικό Πατριαρχικό Σιγγίλιο που επιβεβαιώνει την παραπάνω ερώτηση μου. Το κείμενο έχει ως εξής:
Όποιος δεν ακολουθεί τα έθιμα της Εκκλησίας, καθώς οι επτά Άγιοι Οικουμενικαί Σύνοδοι εθέσπισαν και το Άγιον Πάσχα και το Μηνολόγιον καλώς ενομοθέτησαν να ακολουθώμεν και θέλει να ακολουθή το νεοεφεύρετον Πασχάλιον και Μηνολόγιον, των αθέων αστρονόμων του Πάπα, και εναντιώνεται εις αυτά όλα, και θέλει να ανατρέψη και να χαλάση τα πατροπαράδοτα δόγματα και έθιμα της Εκκλησίας ας έχει το ΑΝΑΘΕΜΑ και έξω της του Χριστού Εκκλησίας, και της των πιστών ομηγύρεως ας είναι.
Εσείς σε οι ευσεβείς και ορθόδοξοι Χριστιανοί, μένετε εν οις εμάθετε και εγεννήθητε και όταν το καλέση ο καιρός και η χρεία, αυτό το αίμα σας να χύσετε δια να φυλαξετε την πατροπαράδοτον πίστιν και ομολογίαν σας και φυλάγεσθε από των τοιούτων και προσέχητε , ίνα ο Κύριος Ιησούς Χριστός σας βοηθεί άμα και η ευχή της ημών μετριότητος είη μετά πάντων υμών. Αμήν
Έτους από Θεανθρώπου αφπγ'(1593) Ινδικτίωνος ΙΒ' Νοεμβρίου Κ'
Ο Κωνσταντινουπόλεως Ιερεμίας
Ο Ιεροσολύμων Σωφρόνιος
Ο Αλεξανδρείας Σίλβεστρος

expaganus είπε...

Μην παιδεύεστε φίλοι! Στη σελίδα http://oodegr.com/oode/orthod/paleoimerologites/iwil_gian1.htm#_Toc115776490 υπάρχει ολόκληρη η πραγματεία του π. Ιωήλ Γιαννακόπουλου "Παλαιόν και Νέον Ημερολόγιον".
Αυτό θα λύσει κάθε απορία που μπορεί να έχετε σχετικά με τα ημερολόγια.
Και γράψτε τη γνώμη σας για το τραγούδι.

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

Εγώ θα απαντήσω συγκεκριμένα με άλλο άρθρο. Είναι του Αγιορείτη μοναχού Θεοκλήτου Διονυσιάτου.

"Η Ανάσταση του Χριστού εθεωρήθη και θεωρείται ως ένας μύθος, εξ αφορμής ενός ψευδούς μεταξύ των εβραίων. Αφού οι στρατιώτες της κουστωδίας, είπαν στους αρχιερείς τα συγκλονιστικά γεγονότα της Αναστάσεως, τους έδωσαν πολλά χρήματα και τους είπαν να λένε, ότι όταν εμείς κοιμόμασταν, ήλθαν οι μαθητές Του και Τον έκλεψαν. Και συμπληρώνει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος: «Και διεφημίσθη ο λόγος ούτος παρά τοις Ιουδαίοις μέχρι της σήμερον». Ένα μεγάλο ψεύδος πέρασε μέσα στην ιστορία. Τέτοια ψεύδη στον κόσμον υπήρξαν πολλά.

Ένα ψεύδος, επίσης, αποτέλεσε την γενεσιουργόν αιτίαν του παλαιοημερολογιτισμού, που μέχρι σήμερα αποδυναμώνει το έργον της Ορθοδοξίας, με τις επιδράσεις των σχισματικών αυτών στους απλοϊκούς χριστιανούς. Και ποιο είναι το ψεύδος αυτό; Ότι δύο Τοπικές Σύνοδοι, επί Πατριάρχου Ιερεμίου του Β´, κατά τα έτη 1583 και 1593, που συνήλθαν για να καταδικάσουν την πάντολμον ανατροπήν του όρου της Α´ Οικουμενικής Συνόδου, περί του εορτασμού του Αγίου Πάσχα, υπό του Παπισμού, ότι μαζί κατεδίκασαν και την ημερολογιακήν μεταβολήν. Και πώς το ψεύδος αυτό εδημιουργήθη; Από μιαν πλαστογραφίαν, που έκανε ένας πρώιμος ζηλωτής, ο Ιάκωβος Νεασκητιώτης, στον χειρόγραφον κώδικα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος, υπ’ αριθ. 772!

Τα δήθεν αυτά αναθέματα επέσειαν, δίκην μορμολυκείου, οι πονηροί ζηλωτές του αγίου Όρους, ώστε να εκφοβίζουν τους απλοϊκούς χριστιανούς. Και εστηρίχθη το σχίσμα επάνω στο ψεύδος αυτό, όπως όλα τα σχίσματα γεννώνται από παραλογισμούς, πλαστογραφίες και απάτες, που ξεγελούν τους ευήθεις και αμαθείς."

Ολόκληρο το άρθρο για τον Παλαιοημερολογιτισμό και τους Εσφιγμενίτες υπάρχει εδώ:

http://oodegr.com/oode/orthod/paleoimerologites/esfigmen1.htm

Να προσθέσω λοιπόν ότι άμα ήμουν Γ.Ο.Χ. θα ήμουν και θύμα πλαστογραφίας.

Ανώνυμος είπε...

Πριν αρχίσουν οι παλαιοημερολογιτικές κοτσάνες περί ημερολογίου και πασχαλίου... το ημερολόγιο δεν ταυτίζεται με το παπικό. Είναι διορθωμένο ιουλιανό.
Το νέο πασχάλιο δεν εφαρμόστηκε. Πάσχα εορτάζουμε με το παλαιό.
Καλό το τραγουδάκι... Τα χώνει γερά. Πρέπει όμως να βάλεις μετάφραση για όσους δεν ξέρουν αγγλικά.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο, μου λες ότι τα αναθέματα είναι πλαστά. Σε παραπέμπω σε μελέτη του αγιορείτη Αρσενίου Κοττέα του 1932 για το ζήτημα αυτό. Διαψεύδει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Παπαδόπουλο που το 1929 είχε γράψει ότι είναι πλαστά τα αναθέματα εναντίον του νέου ημερολογίου. Το link είναι το εξής:
www.churchgoc.org/ecclesiologia/ars_Kotteas.html

Ανώνυμος είπε...

www.churchgoc.org/ecclesiologia/ars_Kotteas.html

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

Not Found
The requested URL /ecclesiologia/ars_Kotteas.html was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Apache/1.3.41 Server at www.churchgoc.org Port 80