Δεν πάει άλλο... Έφτασε η οργή του Θεού...

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΞΥΡΙΣΑΤΕ ΤΟΝ ΦΑΡΟ!

Πριν από αρκετά χρόνια ένας Έλληνας πολιτικός είχε πει τη γνωστή φράση "βυθίσατε το 'Χόρα'"... Δεν θέλω να επεκταθώ στο ποιος και το πώς και το γιατί... Αλλά να πω ότι σήμερα, μπορεί κάποιος εκκλησιαστικός άνδρας να χρειαστεί να πει "ξυρίσατε τον Φάρο"... Δηλαδή τον παπά-ψυχοθεραπευτή Φιλόθεο Φάρο, που μάλλον ούτε "Φιλόθεος" είναι, ούτε "Φάρος", ούτε και "ψυχοθεραπευτής", ούτε και παπάς, ούτε και χριστιανός... Αλλά όλα τα αντίθετα... Εχθρόθεος... Σκοτάδι μαύρο που ρίχνει τους ναυτικούς στα βράχια... δημιουργός ψυχολογικών προβλημάτων... χριστέμπορος... αντίχριστος... Κάτι σαν λύκος με ένδυμα προβάτου... Λύκος βαρύς......

Τι σ' έπιασε βρε Νίκο με τον καλό τον παπα-Φάρο, θα μου πείτε... Που είναι καλός και βοηθάει τους νέους να ξεπεράσουν τα ψυχολογικά τους προβλήματα;; Δείτε με προσοχή τους παρακάτω δεσμούς και θα καταλάβετε...

* http://www.flickr.com/photos/31270027@N08/2924309812/sizes/l/
* http://www.flickr.com/photos/31270027@N08/2923460727/sizes/l/
* http://www.flickr.com/photos/31270027@N08/2923461919/sizes/l/
* http://www.flickr.com/photos/31270027@N08/2924313262/sizes/l/
* http://www.flickr.com/photos/31270027@N08/2924314456/sizes/l/
* http://www.flickr.com/photos/31270027@N08/2924315456/sizes/l/
* http://www.flickr.com/photos/31270027@N08/2924316568/sizes/l/

Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός το είχε πει, ότι μια μέρα οι κληρικοί θα είναι οι χειρότεροι απ' όλους... Μάλλον η μέρα αυτή έφτασε...

36 σχόλια:

Παριζάκι Μηδενιστής είπε...

Σιγά τον πολυέλαιο... Είναι γνωστές οι αιρετικές κακοδοξίες του Φάρου και αν τον προσέξεις θα δεις ότι έχει κάτι φανερά ομοφυλοφιλικό. Τα υπόλοιπα δεν τα ήξερα, αλλά εδώ στο Μάτι υπήρχε παπάς οπαδός του Σάι Μπάμπα! Που είναι το παράξενο να κάνει τέτοια "έργα" ο Φάρος;
Κάτι τέτοιοι απατεώνες κάνουν καλή εντύπωση σε διανοούμενους και ψευτοδιανοούμενους, που τους αρέσουν τα εντυπωσιακά λόγια αλλά δεν μπορούν να διακρίνουν την προσωπικότητα αυτών που τα λένε. Αρέσουν και ανθρώπους που θέλουν να "εκσυγχρονιστεί" η Εκκλησία, για να χωράει και τα πάθη τους μέσα.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να πάρουμε αυτόν τον αγιογράφο τηλέφωνο και να ρωτήσουμε τον ίδιο.

Ανώνυμος είπε...

Εχουν ασχοληθεί και άλλοι με τον παπα-φάρο... Υπάρχει και κριτική στις ανορθόδοξες αποψεις του ,απο το γνωστό αντιαιρετικό περιοδικό "Διάλογος":

http://users.hellasnet.gr/panelppv/dialogos/dialogos13/a1311.htm


"Η καταστροφική επίδραση ενός βιβλίου, ιδίως όταν το διαβάσουν νέοι άνθρωποι περιγράφεται μέ δραματικό τρόπο από το λογοτέχνη Θανάση Πετσάλη-Διομήδη στο βιβλίο του «Διάλογοι μέ τον εαυτό μου».

«Το βιβλίο του Γερμανού υλιστή φιλοσόφου Μπύχνερ (γράφει ο Ελληνας λογοτέχνης) ανατάραξε τον εσωτερικό μου κόσμο ώς τά μύχια. Καί έσκαψε μέσα μου ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΟ, όπου θάφτηκαν όλα όσα πίστευα ώς τότε. Θάφτηκαν ανεπανόρθωτα, άν μπορώ νά εκφραστώ έτσι. Ειχε γίνει εντός μου ο ΦΡΙΚΤΟΣ ΦΟΝΟΣ. Ο Θεός των παιδικών μου χρόνων ήταν νεκρός! Επρεπε νά περάσουν πολλά χρόνια, νά περάσω από άλλες ανησυχίες καί αγωνίες νά γευθώ την πικρή ματαιότητα τών εγκοσμίων γιά νά γυρίσω από αυτή την ΤΕΘΛΑΣΜΕΝΗ, στην αναzήτηση του Θεού. Αλλά καί σήμερα μετά από όλα αυτά, έρχονται στιγμές, που θά ήθελα νά μπορούσα νά γονατίσω, νά κάνω την προσευχή μου, νά κάνω τον σταυρό μου σάν το μικρό παιδί. «Δυστυχώς» - εzύγισα καλά τη λέξη καί ξαναλέω: "δυστυχώς"- ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΙΑ...»

Πρέπει νά μας συγκλονίzει συνθέμελα κάθε τέτοια ομολογία. Μεγάλη η συμφορά, από την ανάγνωση ενός βιβλίου είτε αθεϊστικού είτε άστοχου (φιλοαποκρυφιστικού) γιά ένα νέο μέ υπαρξιακές αναzητήσεις.

Οταν μάλιστα ένα τέτοιο βιβλίο είναι γραμμένο από ορθόδοξο κληρικό εύκολα φαντάzεται κανείς τη zημιά που θά φέρει σέ νεανικές ψυχές, στά δεκάδες ή εκατοντάδες πνευματικά του παιδιά που θά το διαβάσουν καί θά πιστέψουν στίς ιδέες τους. Ανεπανόρθωτη συμφορά. Χρόνια γίνεται λόγος σέ πανορθόδοξες συνδιασκέψεις, σέ ορθόδοξα σεμινάρια, σέ βιβλία καί περιοδικά οτι η έξ ανατολής εισαγόμενη «πνευματικότητα» είναι ασυμβίβαστη προς την ορθόδοξη πίστη.

Καί όμως ο π. Φιλόθεος Φάρος, γράφει σέ ββιλίο του ή ομολογεί σέ ραδιοφωνική σuzήτηση ότι διαλογισμός καί προσευχή είναι τά ίδιο πράγμα! Τέτοιες αναφορές από ορθόδοξους μάλιστα ιερωμένους «αδρανοποιούν τά πνευματικά αντισώματα που έχει ο απλός λαός» απέναντι σέ ομάδες ανατολικής προέλευσης καί προετοιμάzουν το δρόμο σέ ένταξη ατόμων σ’ αυτές τίς ομάδες της παραθρησκείας που λυμαίνονται τη χώρα μας. Μπροστά σ’ αυτό το βιβλίο η περίφημη φωτογραφία της Ασίzης, όπου πλάι στούς γκουρού, εμφανίzονται χριστιανοί επίσκοποι, φαίνεται ασήμαντη καί ξεπερασμένη. Ο ανωτέρω πατήρ φαίνεται ότι δέν διάβασε το βιβλίο του αείμνηστου π. Αντωνίου Αλεβιzοπούλου «Διαλογισμός ή Προσευχή», όπου ο μακαριστός πατήρ αποδεικνύει τη διαφορά ανάμεσα στην προσευχή καί στο διαλογισμό καί οριοθετεί την προσευχή της ορθοδοξίας, σντιδιαστέλλοντάς την μέ την «προσφορά» του «διαλογισμού».

«Οί ομάδες ασιατικής προέλευσης», αρχίzει το βιβλίο του, ο πατήρ Αντώνιος «γιά την προπαγάνδα τους στη Δύση χρησιμοποιούν χριστιανικούς όρους καί συγχέουν το διαλογισμό μέ την προσευχή μέ αποτέλεσμα νά φέρουν σύγχυση σέ πολλούς». Καί καταλήyει: «Συνοπτικά μπορούμε νά πούμε πως ο διαλογισμός θεμελιώνεται σέ αντιχριστιανική κοσμοθεωρία καί ανθρωπολογία καί η άσκησή του είναι ασυμβίβαστη μέ την ιδιότητα του Χριστιανού».

Οσοι λοιπόν επαινούν ή παραδέχονται εκδηλώσεις της ασιατικής πνευματικότητας «συντελούν - αθελήτως ή όχι - στην ευόδωση του καταστροφικού έργου τών αίρέσεων στη χώρα μας». «Είναι οί ηθικοί αυτουργοί στην παγίδευση ανύποπτων ανθρώπων από οργανώσεις αντίθετες καί ασυμβίβαστες μέ την ορθόδοξη πίστη».

"

Παριζάκι Μηδενιστής είπε...

Ανώνυμε, αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι είναι γνωστές οι αιρετικές κακοδοξίες του Φάρου. Τώρα για τα υπόλοιπα, ποιος ξέρει γιατί δεν τον έχουν ξυρίσε ακόμα... Μπορεί να έχει στοιχεία για τίποτα ομοφυλόφιλους μητροπολίτες και να εκβιάζει. Αυτοί του αδελφάτου είναι καλά δικτυωμένοι και δύσκολα τους ξεφορτώνεσαι.

Tomaras είπε...

Τι είναι αυτά βρε Νίκο... Ο άνθρωπος αυτός κάνει πολλή εντύπωση με τα άρθρα του. Αν στην πραγματικότητα είναι τετοιος αλιμονό σεόσους τον εμπιστεύονται!

Suspect είπε...

Με προβληματισε φιλε το αρθρο σου.
Απο την αλλη βεβαια φτανεις σε ενα σημειο συγχυσης καθως η συνεντευξη στην Κ, ηταν μια χαρα.
Και σε μια συνεντευξη στη Φλεσσα που ειχα δει, μια χαρα τα ειπε επισης.
Απο την αλλη αυτα τα κειμενα που παραθετεις ειναι απο το 2002.
Αν ηταν αληθεια, δεν θα τον ειχε απομακρυνει η επισημη Ορθοδοξη Εκκλησια;

Δεν ξερω τιποτα και απο τη μια λεω "λες να ειναι επικινδυνος" και απο την αλλη "ο ιδιος ο θεος κατεβηκε στη γη και οι ανθρωποι τον σκοτωσαν"...

Τι να πω, δεν ξερω...

Στέφανος είπε...

Νίκο, και εγώ είχα παρακολουθήσει στο παρελθόν σε εκπομπή της ΝΕΤ(στα Άκρα με τη Β.Φλέσσα) τον εν λόγω κληρικό και μου είχαν κάνει τότε εντύπωση τα λεγόμενα του. Υποτίθεται ότι με τα βιβλία του πολεμάει την υποκρισία στον εκκλησιαστικό χώρο και πολεμάει το κατεστημένο αλλά η γνώμη μου είναι ότι τελικά περισσότερο ζημιά κάνει με τα λεγόμενα του(και τα γραφόμενα) παρά καλό.

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

Φίλοι κι εγώ έχω σοκαριστεί... Αλλά τελικά αυτοί που λένε τέτοια για τον παπα-Φάρο δεν είναι ούτε ένας, ούτε δύο και δεν έχουν κανένα συμφέρον... Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά... Και η υπόθεση του Παντελεήμονα ήταν από χρόνια γνωστή αλλά δεν είχαν αρκετά στοιχεία ούτε ήθελαν να κινηθούν εναντίον του επειδή είχε στοιχεία για διάφορους άλλους...

Ανώνυμος είπε...

Νίκο,

Κάτι εντελώς άσχετο: επειδή στο rowatch έχεις βάλει μεταξύ άλλων και απόψεις ενός τύπου με το ψευδώνυμο Diagrammenos να σου πω ότι δεν μου φαίνεται και πολύ Ορθόδοξος. Διάβασε το σχίλιό του και θα καταλάβεις:

http://roides.wordpress.com/2008/11/25/25nov08/

Στέφανος είπε...

Nίκο, στο rowatch γιατί κάποιος πρέπει να γραφεί για να κάνει σχόλια? Γιατί να μην είναι ελεύθερα όπως π.χ. χάριν εδώ?

Ανώνυμος είπε...

Toν πατέρα Φ.Φάρο έχουν επαινέσει πλειστάκις οι Ροιδολασκαραταίοι.
Τούτο κάτι δηλοί.

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

Ανώνυμε 1 σε καταλαβαίνω.... Ναι, εκφράζει και μη Ορθόδοξες θέσεις ο "Διαγραμμένος"... αλλά το μπλογκ είναι για να αποκαλύπτει τις απάτες των Ροϊδολασκαράτων, όχι για να μετράω την Ορθοδοξία του καθένα... Συνήθως ο Διαγραμμένος αυτούς τους δυο τους κάνει κόσκινο...

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

@Στέφανε δεν το έχω ρυθμίσει έτσι... Μπορείς κι εκεί να βάλεις σχόλια όπως εδώ...

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

Πάντως στο "Παρατηρητήριο" δεν υπάρχουν αντορθόδοξα σχόλια του "Διαγραμμένου".

Ανώνυμος είπε...

Bρήκα το μπλογκ των Ροιδολασκαράτων μέσου Γκούγκλ.
Μεγάλοι απατεώνες, αντίχριστοι και φιλότουρκοι φιλαλβανοί.
Μισούν Ελλάδα Ορθοδοξία και πουλάνε βαργιά κολτούρα.
Οι γραμματισμένοι, μωρετι μου λες.
Παλιάνθρωποι.

Ανώνυμος είπε...

εγω δεν καταλαβαινω γιατι εχεις αφιερωση τη ζωη σου να απορριψεις το Φαρο..η εκκλησια ειναι μια κοινωνια σε κίνηση κ οχι μια κοινωνια καθαρων..κ αν υπάρχει κατι που τελος παντων δεν ειναι παραδεκτο συμφωνα με το νομικο πνέυμα της εκκλησιας, μην ξεχνας πως το άγιο πνέυμα ζει στην εκκλησια κ καποτε μπορει να πει πως οτι μεχρι τωρα πιστευουμε δεν ηταν σωστο.. οπως οι τόσες οικουμενικες συνοδοι κ αποφασεις οι οποιες μετα απο πολλα χρόνια απεριφθησαν..
αυτο που θελω να πω ειναι πως δε μπορει κανεις να επικαλειται πως είναι πρωτα καλυτερος απο τον αλλον, κ έπειτα πως είανι κιβωτος της αληθειας κ μπορει να κρινει τον αλλον. ο χριστος δεν εκρινε κανεναν ποτε, κ ο χριστιανος θεωρει τον εαυτο του τον μεγαλυτερο αμαρτωλο.. οτιδηποτε αλλο ειναι παραμορφωση κ καρκινωμα..
κωνσταντινος κ- οικονομολογος

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΦΙΛΟΘΕΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΠΑΝΙΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.ΤΟΛΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΟΠΩς ΤΟ 99% ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣς ΥΠΕΡ ΦΩΤΗΣΜΕΝΟς ΑΝΘΡΩΠΟς ΕΧΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥς Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΙΩς ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΝΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΥΣΗΧΩ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΑς ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΙΤΕ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΙΛΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙς ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΗΡ ΦΙΛΟΘΕΟ ΤΟΥς ΑΛΛΟΥς ΤΟΥς ΔΙΘΕΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥς ΠΑΠΑΔΕς ΝΑ ΚΡΙΝΕΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣΑΝ ΔΥΟ ΠΕΝΤΕ ΔΕΚΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕς ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΟΛΟ.ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥΝ ΕΥΣΤΟΧΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.Ο ΠΑΤΗΡ ΦΙΛΟΘΕΟς ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟς ΑΝΘΡΩΠΟς ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΩ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ.ΑΝ ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΠΑΠΑΔΕς ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΝΙΗΤΙΚΟΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ.ΜΗΝ ΣΤΗΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΟΜΩς ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ ΕΠΙΚΟΔΟΜΙΤΙΚΟ ΣΤΙς ΨΥΧΕς ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.ΧΡΙΣΤΟς ΑΝΕΣΤΙ .

Ανώνυμος είπε...

Και επιδη τωρα διαβασα και το διμοσιευμα στην εφημεριδα οπου απαγκελονται χιλιες δυο γελιες κατηγοριες για το πατηρ Φιλοθεο εχω να πω οτι ειναι φανερο πως ο ανθρωπος που τον κατηγορει εχει δικα του υποκειμενικα κριτιρια.Διηγηται καποια γεγονοτα με τον δικο του τροπο δηλ ετσι οπως μπορουσε να τα ερμινευσει ο ιδιος και οχι οπως ηταν τα γεγονοτα στην πραγματικοτητα.Ή μπορει ο πατηρ να μην του χάιδευε τα αυτια και αυτος να το επερνε ως προσωπικη επιθεση ,ως προσβολη ή επιδη μπορει τα λογια του να του επιβεβαιωναν οτι δεν προχωραει πνευματικα να του επιβαιβαιωναν δηλαδι την μη βελτιωσιμη πνευματικη του πορεια και ισσως αυτο του εβγαλε τον κομπλεξικο του εαυτο στην επιφανεια.Οσο για τις κατηγοριες περι σεξουαλικης παρενοχλησης ,καταχρησης χρηματων,εκμεταλευσης κλπ δεν ειναι ορθο να κατακρινουμε και να δικαζουμε ετσι χωρις να εχουμε ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΔΙΚΤΗΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ και οχι ετσι απλα καποιες καταγγελιες.Αν ηταν αληθεια αυτα που λεει με τοσο μισος που τον εχει θα ειχε βρει τροπο να τον βγαλει στην επιφανεια με ντοκουμεντα και οχι με απλες ικασιες.Ο πατηρ Φιλοθεος λεει μεγαλες αληθειες και οι αληθειες πονανε .καποιοι δεν μπορουν να τις αντεξουν ουτε καν να τις καταποιουν..

Ανώνυμος είπε...

Απο το ονομα που δινεις στον εαυτο σου(Παριζάκι Μηδενιστής)και μονο θα πρεπε να κατσεις να σκεφτεις μηπως κατι δεν παει αρκετα καλα μεσα σου αντι να προσπαθης να στρεψεις(οπως και καποιοι αλλοι)τους ανθρωπους κατα του Πατιρ Φιλοθεου.Διακρινεται εμπαθεια και μισος μεσα σου .οποιος εχει το Χριστο μεσα του δεν κατηγορει και μαλιστα χωρις καν να επιχειρηματολογει .Και δεν ειμαστε ψευτοδιανοουμενοι ουτε θελουμε να χωρεσουμε τα παθη μας στην εκκλησια .Ψαχνετε να βρειτε ψεγαδια.Κοιταξτε να εντοπισετε λαθη των συνηθισμενων λοιπων παπαδων που εχουν κανει να απομακρινετε ο κοσμος απο τον Χριστιανισμο γιατι ποτε δεν καταφεραν να μεταδοσουν πραγματικα μεγαλειο που μας δινει ο Χριστος και αυτο γιατι ουτε οι ιδιο το εχουν εσθανθει στην πραγματικη του διασταση.Δικη τους ειναι ολη η ευθινη (και οχι ο Πατηρ Φιλόθεος)αυτοι ευθινονται γιάυτη την καταντια.Τελος οι αποψεις του οχι μονο δεν ειναι ανορθοδοξες αλλα παρα ειναι ορθοδοξες με ολη την σημασια της λεξεος.Μαθαμε στα στραβα και τα ορθα μας φενονται παραξενα και ανορθοξοξα .γιαυτο φτασαμε εδω που φτασαμε αλλιως ο κοσμος θα λειτουργουσε με ορθοτητα και με το θεο μεσα του.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΑΔΕΡΦΟΙ,ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!ΠΡΙΝ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΓΩΝΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΦΥΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ,ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΠΗΓΑ ΜΕ ΤΡΑΒΕΣΤΙ!!ΑΗΔΙΑΣΑ ΚΑΙ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ,ΦΘΑΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΑΙ ΕΙΠΑ:ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ,ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!ΑΠΕΥΘΗΝΟΜΕΝΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΕΟ,ΕΙΠΑ:ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΘΕΕ,ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΚΑΤΙ!!!ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ.....ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ(ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ Π.ΦΑΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ 'ΕΤ1 ΣΤΑ ΑΚΡΑ)ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ(ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ,ΕΙΜΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΛ.ΟΜΩΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΨΕΥΔΕΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΗΜΕΝΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!ΟΠΟΙΟΣ ΕΖΗΣΕ ΕΤΣΙ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!!)ΜΟΥ ΔΙΜΗΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ Η ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!!!ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΔΕΡΦΙΑ:ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ Η ΜΗ!!Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΚ!ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΠΥΠΗΜΕΝΑ ΑΓΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟ-ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ!!!ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

@Ανώνυμε (18 Απριλίου 2010 4:28 π.μ.)

"ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ Η ΜΗ!!Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΚ!ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΠΥΠΗΜΕΝΑ ΑΓΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟ-ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ!!!"

Αληθώς Ανέστη αδελφέ... Καλά λες... Συμφωνώ μαζί σου...
Ούτε εμένα μ' αρέσουνε οι παπάδες που βάφουνε τα μαλλιά τους... σαν το Φάρο...

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

@Ανώνυμε (18 Απριλίου 2010 4:28 π.μ.)

"ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΘΕΛΟΝΤΑΣ Η ΜΗ!!Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΚ!ΜΑΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΤΠΥΠΗΜΕΝΑ ΑΓΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟ-ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ!!!"

Αληθώς Ανέστη αδελφέ... Καλά λες... Συμφωνώ μαζί σου...
Ούτε εμένα μ' αρέσουνε οι παπάδες που βάφουνε τα μαλλιά τους... σαν το Φάρο...

Ανώνυμος είπε...

ΜΗ ΚΡΙΝΕΤΕ ΙΝΑ ΜΗ ΚΡΙΘΕΙΤΕ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ανδρέας Μάστορας είπε...

Όλα τα αρχιερατεία, όλων των θρησκειών, αποτελούνται από σεξουαλικά διεστραμένους μισάνθρωπους.
Οι θρησκείες και τα αρχιερατεία τους είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του πλανήτη και αυτοί ευθύνονται για την κατάντια της ανθρωπότητας, οι διάφοροι μπερλουσκονομπιλγκέιτς είναι απλοί διαχειριστές.

http://www.youtube.com/watch?v=pGKBmhf42l0

Ανώνυμος είπε...

αυτα που λεει ο φαρος δε προκειτε αν τα καταλαβεται ουτε σε 1000 χρονια με τα μυαλα που εχετε!

Ανώνυμος είπε...

Θα σας συμβούλευα, αντί να ασχολείστε με τον Παπα Φάρο και με τον κάθε Παπα Φάρο, να διαθέσετε λίγο χρόνο και φαιά ουσία, για να ασχοληθείτε με τους εαυτούς σας και το πόσο ο δικός σας χριστιανικός και φυσικά ορθόδοξος εγωισμός δεν αντέχει το ότι ο Παπα Φάρος σας ξεσκέπασε τη μάσκα του καλού Χριστιανού. Μάσκα πίσω από την οποία κρύβετε χρόνια βαριά ψυχολογικά προβλήματα και διαστροφές. Καλό θα σας κάνει. Γράφετε ότι εμείς θέλουμε να εκσυγχρονιστεί η Εκκλησία, για να χωρέσει τα πάθη μας μέσα. Ε λοιπόν και εσείς θέλετε απείραχτη τη μάσκα σας, για να κρύβετε τα δικά σας πάθη. Ποιο είναι χειρότερο;Επίσης γράφετε ότι από ένα βιβλίο έχασαν άνθρωποι την επαφή τους με το Θεό. Από την υποκρισία τη δική σας έχετε σκεφτεί πόσοι έχουν χάσει την ίδια ακριβώς επαφή;Επειδή έχετε οικειοποιηθεί το Θεό, λες και τον ρωτήσατε, και τον παρουσιάζετε στον κόσμο σαν τα μούτρα σας;Εγώ που γράφω δεν είμαι άθεη.Εχω άπειρες φορές βοηθηθεί από το Θεό με συγκλονιστικά ορατό τρόπο. Μήπως είναι και ο Θεός αντιορθόδοξος, που βοηθάει εμένα που υπερασπίζομαι τον Παπα Φάρο;Δεν περιμένω να το δημοσιεύσετε, το γράφω μπας και θέσετε το μυαλό σας σε λειτουργία.

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

"Ανώνυμε" ή "ανώνυμη"... Ο Θεός ανατέλλει τον ήλιο του σε πονηρούς και αγαθούς και βρέχει για δίκαιους και άδικους... Για σένα... Για τον παπα-Φάρο... Για μένα τον αμαρτωλό... Το ότι σε βοηθάει δε σημαίνει ότι έχεις και δίκιο σε ό,τι πιστεύεις... Όταν δηλαδή βοηθάει ειδωλολάτρες που τον επικαλούνται πάει να πει ότι εγκρίνει που λατρεύουν τα είδωλα; Μη χειρότερα...

nventris είπε...

Τέτοιες μεμονωμένες καταγγελίες δε μου λένε τίποτα και μάλιστα χωρίς κανένα στοιχείο. Μα όλοι μέχρι και ο Τριανταφυλλόπουλος που ψοφάει για σκάνδαλα δεν κάνανε τίποτα; Ειδικά αυτός είχε εξασφαλισμένες εκπομπές ενός εξαμήνου με τα μισά μόνο απ' αυτά. Ελάτε ρε παιδιά χαλαρώστε. Διαβάστε το "Ταξίδι Αυτοανακάλυψης" του πατρός Φάρου να φωτιστείτε.

Ανώνυμος είπε...

Ο πάπα- Φάρος είναι ένας πραγματικός φάρος μέσα στο σκοτάδι που ζεί ο σύγχρονος άνθρωπος! Μπορεί να τον βοηθήσει να δεί λίγο φως μέσα από το πραγματικό νόημα της διδασκαλίας του Χριστού! Όλα τα υπόλοιπα είναι υστερικοί παροξυσμοί.

Ανώνυμος είπε...

οτι μας φοβιζει και μας απειλεί το πολεμάμε... ...άς αποδείξει ο καθένας το δίκιο του με την σωστη του ζωή και στάση όχι κατηγορώντας αυτό που δεν μπορεί να είναι...

Ανώνυμος είπε...

Γιατί πιστεύετε πως ο Θεός χρειάζεται την προστασία σας;; Από ποιους προσπαθείτε να προστατεύσετε και σε ποιους στοχεύετε αλήθεια; Δε γνωρίζω τον π. Φιλόθεο Φάρο. Δε γνωρίζω ούτε κι εσάς. Μπήκα τυχαία, μα τα σχόλιά σας δείχνουν τετοια κακία που μου δίνουν την εντύπωση πως κάποια ΔΙΚΗ ΣΑΣ ανασφάλειά και κάποια ΔΙΚΗ ΣΑΣ αδυναμία είναι αυτή που διεγείρει τέτοιο μίσος ενάντια σε έναν -οποιονδήποτε- άνθρωπο.

Ή μήπως πιστεύετε πως "οι νέοι" έχουν την ανάγκη της υπεράσπισής σας; Για τόσο ανίκανους τους έχετε; Νομίζετε πως δε μπορούν να σκεφτούν, να κρίνουν και να αντιληφθούν το τι γίνεται γύρω τους;

Μάλλον τον εαυτό σας θέλετε να προστατεύσετε. Ποιος ξέρει γιατί νιώθετε απειλή μπροστά σε αυτόν τον άνθρωπο -που στο κάτω κάτω, για να μιλήσω και την ίδια γλώσσα, ο Θεός επέτρεψε την παρουσία του σε αυτή τη Γη, όπως και τη δική σας και τη δική μου και όλων μας.



Νόμιζα πως ο Θεός είναι αγάπη,
Νόμιζα πως ο Θεός είναι αποδοχή,
Νόμιζα πως ο Θεός είναι χαμόγελο,
Νόμιζα πως ο Θεός είναι ελπίδα,
Νόμιζα πως ο Θεός έχει αγκαλιά που τους χωράει όλους.

Μα αυτός ο Θεός που ξέρω εγώ... δεν έχει σχέση με αυτόν που περιγράφετε εσείς μέσα από τα σχόλιά σας. Να τον χαίρεστε! Μα δε θα πάρω τον δικό σας Θεό (κομμένο και ραμένο στα μέτρα σας, με τέτοιο τρόπο που να δέχεται μόνο τις δικές σας αδυναμίες, αλλά όχι των άλλων. Τι βολικό!!)

Ποιος είπατε πως διώχνει τον κόσμο από την εκκλησιά; ο π. Φ.Φ;; Δε νομίζω! Για ψάξτε σε κανέναν καθρεύτη. Αν δεν είναι σκοτεινά, μπορεί και να δείτε τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Αίρεση θα πει αποκοπή από το σώμα της Εκκλησίας. Άρα για τον εν λόγω ιερέα δεν είναι εύστοχος κατά κυριολεξία αυτός ο χαρακτηρισμός, τουλάχιστον με όσα γνωρίζουμε έως τώρα.

Ευτυχώς που μέσα στην Εκκλησία δεν έχουμε αιρετικούς αλλά ενίοτε (όχι πάντα) ανθρώπους με ανώμαλες απόψεις και δράσεις.

Έτσι, διακρίνουμε κατά καιρούς ανθρώπους που:
Θεωρούν ότι εκφράζουν το Ευαγγέλιο και τον ίδιο το Θεό (σχεδόν αυτοπροσώπως...). Ενίοτε δε το εκφράζουν τόσο, που θέλουν να το επιβάλλουν κιόλας! Εδώ γελάμε! :)

Δεν είναι καθόλου αιρετικοί, αλλά εντός Εκκλησίας, φορτώνουν τους πιστούς π.χ. με τυπους και"αγαμία" και ενοχικά σύνδρομα, αντί να κηρύσσουν την φιλανθρωπία και το έλεος του Θεού.

Έχουμε άτομα που αρέσκονται στο "ποιμαίνειν".
κ.τ.λ. κ.τλ. κ.τλ.

Επειδή λοιπόν, και εντός Εκκλησίας "αιρετικοί" υπάρχουν πολλοί, ας αφήσουμε τον Θεό να κρίνει, τις ανθρώπινες συμπεριφορές, και ας έχουμε πιο αυξημένη κρίση ως προς το ποιος πρεσβεύει τι.

Τέλος, ρίχνοντας μαύρο στον "Μαυρογυαλούρο" Φάρο, ρίχνει κανείς την ψήφο του κάπου αλλού.

Όπου κι αν την ρίχνει λοιπόν - στον Φάρο ή στον μη Φάρο - ας έχουμε κατά νου, πως ο Αριθμητής και ο Παρονομαστής για τον καθένα μας θα πρέπει είναι κοινός.
Και το κλάσμα ισούται πάντα με την μονάδα.
Ένας: ο Χριστός.

Ούτε ο Φάρος, ούτε ο μη Φάρος, ούτε ο γέροντας τάδε, ούτε η Οσία τάδε υπέφερε, βασανίστηκε, σταυρώθηκε για μένα και για σένα.

Αν ο δρόμος μου για να σωθώ περνάει από έναν Φάρο (ή μη Φάρο) η απάντησή μου είναι: Ναι έρχου Κύριε. Αμήν (Αποκάλυψη, η τελευταία φράση, και για μένα η πιο ερωτική που ειπώθηκε ποτέ!)

Ανώνυμος είπε...

Ειλικρινά δεν βλέπω κάτι μεμπτό στον π.Φιλόθεο Φάρο.
Όσο για τα δημοσιεύματα, οι ημερομηνίες είναι του 1998! Δεν έχει τελεσφορήσει ακόμα η απόφαση καταδίκης του; Γιατί δεν αναφέρεστε στα πραγματικά στοιχεία;

Ανώνυμος είπε...

Μοναδικός, αληθινός με υγιή πνευματικότητα. Ευτυχώς υπάρχουν τέτοιοι Φάροι στην ζωή μας κι ας ενοχλούν το κατεστημένο και την διαστροφική πίστη...

Tomaras είπε...

Παρατηρώ ότι κάθε μήνα μια φορά ένας Ανώνυμος βάζει σχόλια υπέρ του Φάρου:
28 Αυγούστου 2012 3:37 μ.μ.
27 Σεπτεμβρίου 2012 9:45 π.μ.
29 Οκτωβρίου 2012 7:46 π.μ.
Τυχαίο; Δε νομίζω!

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

@Tomaras δεν το είχα προσέξει... Θα τον περιμένω από 28-30 Νοεμβρίου...