Δεν πάει άλλο... Έφτασε η οργή του Θεού...

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΟΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑΣ...

Άλλο ένα ποστ για τη Γερόντισσα Γαβριηλία...

Όσοι με γνωρίζουνε ξέρουνε πόσο απεχθάνομαι τις "εναλλακτικές" θεραπείες που μόνο θεραπείες δεν είναι... Τις Ομοιοπαθητικές και τις θεραπείες με λίθους κι όλες αυτές τις βλακείες... Κι όσοι έχουνε διαβάσει βιβλία για τη ζωή του Γέροντα Πορφυρίου ξέρουνε ότι έκανε πράγματα που δε βρίσκουμε στους Πατέρες... Και μερικές φορές θυμίζουνε τις θεραπείες της Ανατολής...

« (Ο π. Πορφύριος) έπιανε το σφυγμό τους κι άρχιζε να τους μιλά στον ένα έλεγε για το χαρακτήρα του, στον άλλο για τα παιδιά του, στον άλλο για τις δουλειές του, ανάλογα με το τι προβλήματα είχε ο καθένας». Αυτό το είπε ο καρδιολόγος Γεώργιος Παπαζάχος στον Κλείτο Ιωαννίδη... Ο Παπαζάχος ήτανε γιατρός του Γέροντα και τον γνώριζε πολύ καλά...

Και τώρα δείτε αυτό...





Είναι η δια του σφυγμού διάγνωση στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική... Κι εφαρμόζεται ως σήμερα...




Κάποιοι φανατικοί Παλαιοημερολογίτες που δε θέλουνε να παραδεχτούνε ότι το Νέο Ημερολόγιο βγάζει Αγίους, χρησιμοποιούνε για τον θεοφόρο και σημειοφόρο γέροντα Πορφύριο τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για να κατηγορηθεί η γερόντισσα Γαβριηλία σαν δήθεν «νεοεποχίτισσα»... Για μερικούς καθετί που δε μοιάζει με όσα γνωρίζουνε πρέπει οπωσδήποτε να είναι σκοτεινό... Πλάνη και σατανικό...

Όσοι γράφουνε εναντίον της ταπεινής Γερόντισσας Γαβριηλίας θα πρέπει να δεχτούνε ότι ο Γέροντας Πορφύριος είναι ινδουϊστής με την δική τους λογική... Αφού:

1) Μιλάει για ενέργειες/δυνάμεις:

"Όταν κακομελετάμε, κάποια κακή δύναμη βγαίνει από μέσα μας και μεταδίδεται στον άλλον, όπως μεταφέρεται η φωνή με τα ηχητικά κύματα, και όντως ο άλλος παθαίνει κακό. Γίνεται κάτι σαν βασκανία, όταν ο άνθρωπος έχει για τους άλλους κακούς λογισμούς... Δεν προκαλεί ο Θεός το κακό αλλά η κακία των ανθρώπων. Δεν τιμωρεί ο Θεός, αλλά η δική μας κακή διάθεση μεταδίδεται στην ψυχή του άλλου μυστηριωδώς και κάνει το κακό. Ο Χριστός ποτέ δεν θέλει το κακό. Αντίθετα παραγγέλλει: "Ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς...""

* http://www.oodegr.com/oode/pateres1/porfyrios/agapi_ithikologos1.htm

Τι είδους απρόσωπη δύναμη είναι αυτή που διαδίδεται σαν τα ηχητικά κύματα;;
Δεν είναι δαίμονας, είναι μια "δύναμη" κάτι χωρίς ταυτότητα... Λέει κανένας Πατέρας για δύναμη που διαδίδεται όπως τα ηχητικά κύματα;; Ή  μήπως το λένε μονο οι νεοεποχίτες;;

2) Κάνει διαγνώσεις που μοιάζουνε με των ινδοβουδιστών γιατρών (δείτε παραπάνω...)

3) Είδε τον παγανιστή μάντη Τειρεσία... Και αντί να πει ότι ο Τειρεσίας υπηρετούσε τα δαιμόνια έλεγε πόσο μοιάζει με τον προφήτη Ησαϊα!!

4) Είδε το άγαλμα του Δία και είπε πως ο καλλιτέχνης εκφράζει το... Θείο...

5) Όρμησε σαν αίλουρος και έγδυσε τον συνομιλητή του!! για να αποδείξει ότι όντως είχε κάνει εγχείρηση.. και να επιβεβαιωθεί έτσι το διορατικό του χάρισμα!!!
Έχετε δει πολλούς Πατερες να κάνουνε έστω και ένα από τα παραπάνω;;
Και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί... Δείτε εδώ: http://alturl.com/sf46z
Aς μου συγχωρεθεί που γράφω τις ανοησίες για τον Γέροντα Πορφύριο... την ευχή του νά'χουμε... Αλλά πώς αλλιώς να δείξω ότι οι κατήγοροι της Γερόντισσας έχουνε δυο μέτρα και δυο σταθμά;; Γιατί μένουνε στα "λάθη" της Γερόντισσας; Αν ήτανε πραγματικά ειλικρινείς δεν θα ασχολιόντουσαν και με τα παραπάνω; Για τα παραπάνω απλά λένε "Ο Γέροντας ήταν Άγιος"... Ήτανε και με το παραπάνω... Ίσως περισσότερο από τη Γαβριηλία... Αλλά αν ήταν κι όμως έλεγε τέτοια πράγματα, γιατί δεν είναι αγία η Γερόντισσα για παρόμοια που είπε;;.Αφού έχουνε τόσο καλούς σκοπούς και θέλουνε να καθαρίσουνε τα βιβλία και το βίο της Γερόντισσας απο "νεοεποχίτικα στοιχεία" όπως λένε, γιατί δεν κάνουνε και το ίδιο με αυτά που κυκλοφορούνε για τον Γέροντα Πορφύριο;;

Αναμένω απαντήσεις... όχι βρίσιμο και κατηγορίες...

Άντε και καλή Παναγιά να έχουμε...

53 σχόλια:

Κωνσταντίνος Μπάρλης είπε...

Δυστυχώς δεν υπάρχουν απαντήσεις, παρα μόνο "δύο μετρα και δύο σταθμά" ορισμένοι μανιωδως "γραφουν άρθρα" και ζητουν "εξηγήσεις" για λάθη η αποψεις της Γεροντισσας. Ομως οταν τους δείχνεις παρόμοια του Γέροντα Παϊσιου...σιγή Ιχθύος. Αν θέλουν να αναλάβουν αποστολή "ξεκαθαρίσματος" των βιβλίων απο οτιδηποτε "περίεργο" γιατί να μην ξεκινήσουν απο των Γερόντων που είναι και περισσότερο δημοφιλείς; Απλες ερωτήσεις κάνουμε, αλλα δεν περιμένουμε πια απαντήσεις γιατί πολύ φοβόμαστε πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινα πάθη και φανατισμό και νεοζηλωτισμό.

Καλά έλεγε σεβαστος Γεροντας: "Οικουμενισμός - Ζηλωτισμός : Τα δύο άκρα". Πραγματικά οι μεν είναι η άλλη όψη του νομίσματος των δε. Και οι δύο ταλαιπωρούν την Εκκλησία μας. Εχει ο Θεος όμως.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις να υποστηρίζεις μια πλανεμένη μοναχή. Βρες κάτι καλύτερο μέσα στο καλοκαίρι...
Κύριε Μπάρλη μην πιάνετε στο στόμα σας τους άξιους κληρικούς που υποδεικνύουν τα λάθη της μοναχής Γαβριηλίας. Μακάρι νά είχαμε κι άλλους τέτοιους.

Κωνσταντίνος Μπάρλης είπε...

Ανωνυμε, δεν έβρισε κανένας κανέναν Γέροντα. Αντιθέτως βλέπουμε πολλούς να βρίζουν την Γερόντισσα και οταν στριμώχνονται να λένε "εγώ δεν κατηγόρησα την Γεροντισσα αλλα το βιβλίο". Παρολα αυτά οι κριτικές τους δεν σταματάνε στο βιβλίο, αμφισβητούν τα πάντα.

Αν θέλετε να αμφισβητήσετε γιατί δεν αμφισβητείτε και αυτά των Γερόντων οπως π.χ. του Γεροντα Πορφύριου; έχετε κάποιο επιχείρημα και γι'αυτά η μόνο "χαρακτηρισμούς" ; περιμένουμε κανα ενδιαφέρον επιχείρημα και οχι αναπόδεικτους αφορισμούς. Καλή Παναγία.

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

@Κωνσταντίνε Μπάρλη συμφωνώ...

@Ανώνυμε υποστηρίζω τη ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ Γαβριηλία γιατί δεν ήτανε πλανεμένη όπως λες...
Όσο για τους "άξιους κληρικούς που υποδεικνύουν τα λάθη" τάχαμου τάχαμου... Άνθρωπος δεν είναι κι ο π. Βασίλειος Σπηλιόπουλος;; Δεν κάνει λάθη;; Ή μήπως έχουμε στην Ορθοδοξία πάπες και δεν το ήξερα ανώνυμε...
Σου αφιερώνω ένα σχόλιο που άφησα εδώ... http://www.antibaro.gr/forum/1763#comment-3313


"Καλή η κριτική από του καναπέως αδελφοί... Τη Γερόντισσα Γαβριηλία τη γνώρισε κανένας απ' αυτούς που κριτικάρουνε;; Μήπως έπλυνε κανείς τους κανένα λεπρό... όπως έκανε εκείνη;; Έκλαψε για τη σωτηρία των αλλοδόξων και των αιρετικών;; Βοήθησε κανέναν μπερδεμένο άνθρωπο;; Ανάπαυσε κανενός την ψυχή;; ή ξέρουνε μόνο να το παίζουνε προστάτες της Ορθοδοξίας;;
Νομίζω ότι άμα τη γνωρίζατε και είχατε περισσότερη προσευχή θα παρανοούσατε και λιγότερο τα όσα είπε...
Έχω αφιερώσει δύο ποστ στο θέμα και την κακόπιστη κριτική που έκανε το Εγκόλπιο... Για μεγάλη μου λύπη γιατί πάντα υποστήριζα το Εγκόλπιο όπως και την ΟΟΔΕ... Αλλά μου φαίνεται ότι με το που έφυγε ο πατέρας Δανιήλ Γούβαλης ο Εγκόλπιος έπαθε ζημιά... http://metanoeite.blogspot.com/2010/08/blog-post_14.html
Αλήθεια αφού είναι τόσο νεοεποχίτικο το βιβλίο για τη Γερόντισσα, γιατί ο πατέρας Δανιήλ το χρησιμοποιούσε στις ομιλίες του;; Δεν ήξερε;; Ένας ειδικός στις αιρέσεις και στη Νέα Εποχή;; Ή μήπως ήθελε να μπερδέψει τους Ορθοδόξους;;
Όσο για το μαύρο χρώμα... Δεν το ξέρετε ότι χαλάει το κέφι;; Δεν έχετε δει ότι τα μικρά παιδιά συχνά φοβούνται τους ιερείς και όσους φοράνε μαύρα;; Σε περίπτωση που κανένας δεν το έχει καταλάβει και περιμένει να το ακούσει από τη Γερόντισσα για να "παραξενευτεί"... Όι ψυχολόγοι λένε ότι τα παιδιά που φοράνε συνέχεια μαύρα αναπτύσσουνε ψυχολογικά προβλήματα... Θα μου πείτε γιατί φοράνε οι ιερείς μας και οι μοναχοί μαύρα;; Γιατί είναι νεκροί για τον κόσμο...»

Κωνσταντίνος Μπάρλης είπε...

@ Νικος

Αγαπητέ Νικο, δεν χρειάζεται να απαντάμε στο θέμα του "μαύρου χρωματος", γιατί κανένας από δαυτους που θέτει αυτό το θέμα δεν απαντά σε όλα τα υπόλοιπα που γράφεις επάνω για τον Γέροντα Πορφύριο. Στους βίους των Γερόντως υπάρχουν πολλά ανεξήγητα, τα οποία δεν εξηγούνται με την λογική βρε αδελφέ!

Αν τώρα έχει κάνει όντως λάθος η Γερόντισσα και υιοθέτησε και 3-4 προλήψεις (μαύρα ρούχα, τοποθέτηση κρεβατιού κτλ) ούτε η συγγραφέας του βιβλίου φταίει που τις κατέγραψε (και αυτή άνθρωπος είναι) ούτε μπορούμε να πούμε από αυτά και μόνο πως δεν ήταν Αγία. Ακόμα και Πατέρες μπορεί να κάνουν λάθη. Δεν είναι όμως το λάθος που κάνει κάποιον αιρετικό, αλλά η επιμονή του σε αυτό παρά τις όποιος προσπάθειες διόρθωσης από την Εκκλησία. Τα λέει πολύ καλά ο Άγιος και Μέγας Φώτιος ένας από τους πραγματικά μεγάλους Πατέρες μας. ο ίδιος ο άγιος που συνδέεται πιο στενά με την καταδίκη του Φιλιόκβε - ο Μέγας Φώτιος - έγραψε αναφορικά με κάποιους Πατέρες όπως τον Αγ.Αυγουστίνο που τους υποψιάζονταν ως μολυσμένους κατ' αυτή την έννοια:

.
.
..
"Εάν (αυτοί) οι Πατέρες είχαν μιλήσει σε αντίθεση όταν είχε τεθεί το σχετικό ερώτημα ενώπιόν τους και το είχαν πολεμήσει σθεναρά και είχαν τηρήσει την γνώμη τους και είχαν επιμείνει σε αυτή την ψευδή διδασκαλία, και έχοντας καταδικαστεί για εκείνη να επέμεναν στην διδασκαλία τους μέχρι θανάτου, τότε θα απερρίπτοντο υποχρεωτικά, μαζί με το λάθος του σκεπτικού τους. Αν όμως είχαν μιλήσει κακώς, ή, για κάποιο λόγο, απέκκλιναν από την ορθή οδό αλλά δεν τους είχε τεθεί κανένα ερώτημα, ούτε είχαν προκληθεί από τον οποιονδήποτε για να μάθουν την αλήθεια, τότε τους προσθέτουμε στον κατάλογο των Πατέρων, σαν να μην το είχαν πει - εξ αιτίας της εντιμότητας της ζωής τους και την διακεκριμένη (τους) αρετή και πίστη - αλάθητοι από άλλες απόψεις. Όμως δεν ακολουθούμε εκείνη την διδασκαλία τους στην οποία αποκλίνουν από την οδό της αλήθειας... Εμείς όμως, που γνωρίζουμε πως κάποιοι από τους αγίους Πατέρες και διδασκάλους είχαν αποκλίνει από την πίστη των αληθινών δογμάτων, δεν εκλαμβάνουμε μεν ως δόγματα εκείνες τις περιοχές όπου απέκλιναν, αλλά αγκαλιάζουμε τους άνδρες δε. Παρομοίως, στην περίπτωση εκείνων που κατηγορούνται για την διδασκαλία πως το Πνεύμα εκπορεύεται εκ του Υιού, εμείς δεν παραδεχόμαστε εκείνο που αντιτίθεται στον λόγο του Κυρίου, όμως δεν τους απορρίπτουμε από την τάξη των Πατέρων."

(Αγ. Φώτιος, P.G. 102, 813; όπως αναφέρεται στο έργο του Richard Haugh, "Ο Φώτιος και οι Καρολίγγειοι", Nordland, 1975, σελ. 137)

.
.
..


Βρέθηκε κανένας να διορθώσει την Γερόντισσα για αυτά; (αν υποθέσουμε πως ήταν πραγματικά λάθη και όχι απλά "μυστήρια" όπως του παραπάνω άρθρου.) Την κάλεσε κανένας να την διορθώσει; Κάλεσε κάποιος τον Γέροντα Πορφυριο; Μα ΤΟΣΟΙ και ΤΟΣΟΙ Γέροντες τους οποίους είχε η Γερόντισσα (4-5 τουλάχιστον συν στο μοναστήρι που ήταν..) κανένας δεν φάνηκε να προβληματίζεται από τις απόψεις της. Πως θα την κατηγορήσουν κάποιοι τώρα;


Τελειώνοντας να πω ποσο με λυπούν οι χαρακτηρισμοί για το Εγκολπιο. Μπορεί να διαφωνώ με αυτό και να με έχει παραξενέψει η ακραία ομολογουμένως θέση του στο θέμα (ειδικά πρόσφατα είχε και άρθρο με το οποίο υπονοούσε πως οποίος δεν πιστεύει στα όσα γράφει μπορεί να είναι αιρετικός ακόμα και αν είναι το αντιαιρετικού ...) αλλά έχει προσφέρει ΠΟΛΛΑ στον αντιαιρετικό Αγώνα.

Νίκο, θυμήσου τον Εκκλησιαστικό αντίπαλο του Μ. Φώτιου Αν και έκανε λάθος και είχε επιτεθεί στον Φώτιο, ωστόσο τελικά είναι και εκείνος Αγιος της Εκκλησίας μας.

Μην γινόμαστε και εμείς "ζηλωτές" και κρίνουμε τους ανθρώπους από τα λάθη τους και μόνο, δεν είναι Ορθόδοξο. Δεν ξέρουμε τι επηρεάζει το εγκόλπιο, μπορούμε όμως να προσευχηθούμε για την ομάδα που το διευθύνει και να μην τους κατηγορούμε.

Ξένια Μητροπούλου. είπε...


http://tinyurl.com/geront-gavril


Παραπάνω θα βρείτε πλούσιο υλικό από το site "Αμεθυστος". Αν και οι χαρακτηρισμοί "δινουν και παίρνουν" πράγμα που προσωπικά δεν μ'αρέσει, οστόσο εχει πλουσια επιχειρηματολογία.

Το πρόβλημα με οσους κατηγορούν την Γεροντισσα και το βιβλίο είναι πως έχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οταν καλούν σε διάλογο απλά βρίσκουν εναν δύο "θερμοκέφαλους" που τσαντιζονται εύκολα και αφού τους "ανάψουν" τους κατηγορούν μετά και έτσι νομίζουν πως μπορουν να πείσουν. Αν όμως έρθει κανένας με επιχειρήματα και ηρεμία τοτε είτε θα του προσάψουν φανταστικές κατηγορίες είτε θα βρουν χιλιες δυο δικαιολογίες για να μην κάνουν διάλογο. Αυτο λέγεται "ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΩΦΩΝ". Είναι τοσο σίγουροι πως έχουν δίκιο που ούτε που σκέφτονται πως μπορεί να έχει κάποιος άλλος δικιο και να κατηγορούν απλά από στενοκεφαλιά.

Άσο για την ομάδα του Εγκόλπιο; Ένα έχω να πω: Κρίμα τα παιδιά! Ακόμα και κάποιο δίκιο να είχε με τον άσχημο τρόπο, τις ειρωνείες και την προκλητικότητα που χειρίστηκε ένα τόσο λεπτό θέμα, λύπησε πολλούς και κατασκανδαλισε περισσότερους.


Το παρακολουθώ πολλά χρόνια . Από παλιά (εποχή που στεγαζόταν στο pathfinder) είχε κείμενα υπεράσπισης της Γερόντισσας, από το βιβλίο. Τον τελευταίο καιρό τα κατέβασε μάλλον και άρχισε αυτόν τον πόλεμο. Γιατί;

Ο π. Δανιήλ Γούβαλης τον οποίον τόσο τιμά το Εγκόλπιο με πολλά αφιερώματα έκανε η όχι χρήση και πρότεινε το βιβλίο "Ασκητική";

Εκείνος που τιμά τόσο την μνήμη του Γέροντα δεν το γνωρίζει;

Ξέρει εκείνος καλύτερα από έναν Γέροντα με χρόνους Αντιαιρετικής προσπάθειας;

Το αλληλοφάγωμα δεν θα μας βγει και σε καλό και γεμίσαμε και πολλούς "αιρετικοφάγους" που βλέπουν παντού αιρέσεις και συνωμοσίες. Ξεχάσαμε πως εχθρός μας είναι η αίρεση και όχι ο αιρετικός και φτιάχνουμε και αιρετικούς ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν.

Είπαμε "ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ", αλλά όχι "Κανιβαλιστείτε" , ηρεμία αδελφοι.

Αδελφοί του Εγκόλπιου σας αφιερώνω ένα κείμενο του Αγίου Νεκταρίου ο οποίος ξέρω πως σας αρέσει και εύχομαι σε όλους μας ΚΑΛΉ ΜΕΤΆΝΟΙΑ.


"Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής κέκτηται μεν ζήλον αλλ' ου κατ' επίγνωσιν, πλανάται εν ταις σκέψεσι και ενεργείας αυτού και εργαζόμενος δήθεν υπέρ της δόξης του Θεού παραβαίνει τον νόμον της προς τον πλησίον αγάπης.

Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής εν τη ζέσει του ζήλου αυτού πράττει τα ενάντια, προς τάς διατάξεις του Θειου νόμου και προς το Θείον θέλημα.

Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής διαπράττει το κακόν, όπως επέλθη το υπ' αυτού νοούμενον αγαθόν.

Ο ζήλος του μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτού είναι πυρ διαφθείρον, πυρ καταναλίσκον· η καταστροφή προπορεύεται αυτού και η ερήμωσις έπεται αυτώ.

Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής εύχεται τω Θεώ να ρίψη πυρ εξ ουρανού και να κατακαύση πάντας τους μη δεχόμενους τας αρχάς και πεποιθήσεις αυτού.

Τον μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτήν χαρακτηρίζει μίσος προς τους ετεροθρήσκους ή ετεροδόξους, ο φθόνος και ο επίμονος θυμός, η εμπαθής αντίσταση προς το αληθές πνεύμα του Θείου νόμου, η παράλογος επιμονή εν τη υπερασπίσει των ιδίων φρονημάτων, ο παράφορος ζήλος προς κατίσχυσιν εν πάσιν, η φιλοδοξία, η φιλονικία, η έρις, και το φιλοτάραχον. Ο μη κατ' επίγνωσιν ζηλωτής είναι, άνθρωπος ολέθριος.

Αγ. Νεκταρίου, Το Γνώθι σαυτόν, σ. 179"

Ανώνυμος είπε...

Και εσείς και ο Αμέθυστος και πολλά άλλα site που δεν βλέπουν ολοφάνερα την πλάνη μιας μοναχής είστε ΑΝΗθΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΦΤΛΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ , ανήθικα και γελοία. Ευτυχως που υπάρχουν αναστήματα όπως το Εγκόλπιο, ο π Σαράντος, ο π. Βασίλειος και άλλοι που δίνουν την μάχη της Ορθοδοξίας. Τι θα είμασταν χωρίς αυτούς; ΦΤΩΧΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ. Αυτή την στιγμή μόνο αυτοί εκφράζουν την Ορθοδοξία και μόνο αυτοί είναι Ορθόδοξοι. Ούτε αυτό το χαμενο site ουτε κάποιες πουλημένες συνοδικές επιτροπές ταχα "αντιαιρετικές" που στέκονται με αμηχανία και δεν καταδικάζουν τους Οικουμενιστές. Ξεφτιλισμένοι είστε όλοι και ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΤΕ θα χαθείτε στα συρταρια της ιστορίας μαζι με τον Αριο τον Νεστόριο του πάπιες και υπολοιπα αιρετικά ΤΟΜΑΡΙΑ.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΗΤΕ: http://egolpio.wordpress.com/2010/08/12/neoepoxites_oikoumenistes/

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ. ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΟΔΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΕΞΑΠΟΔΩ. ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 666.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρε Νίκο.
Αισθάνομαι μια μικρή δικαίωση γιατί επιτέλους γίνεται κατανοητή η μεροληψία και η εμπάθεια με την οποία αντιμετωπίζουν οι οπαδοί του π.Σαράντη την γερ.Γαβριηλία.
Υπάρχουν δεκάδες παρόμοια «αμφισβητούμενα» χωρία σε βίους αγίων, παλαιών και νεότερων.
Γιατί επελέγη να στοχοποιηθεί η ταπεινή και πτωχή δια Χριστόν γερόντισσα ;
Η απάντηση που δίνουν οι καιροί είναι μία:
Γιατί η γερόντισσα είχε τεραστια εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του θεού, ήταν απολύτως ακτήμων και δεν κρατούσε κακία σε κανέναν.
Στην παρούσα κρίση , ο εξαποδώ θέλει να πλήξει την πίστη στην Πρόνοια του θεού και να οδηγήσει τους ανθρώπους σε απελπισία.Γι αυτό και χτυπά τη γερόντισσα που έζησε την απόλυτη παράδοση στα χέρια του καλού θεού...


Πολύ σημαντική η επισήμανση που κάνεις Νίκο για την χρήση του βιβλίου «η Ασκητική της Αγάπης» από τον π.Δανιήλ!!! Καλά αυτοί που παριστάνουν τα πνευματικοπαίδια του μάτια δεν έχουν να δουν πόσο φάουλ είναι;

H ποιότητα των σχολίων των οπαδων του π.Σαράντη δειχνει ξεκάθαρα πως δημιουργείται σέχτα γύρω του.Ελπίζω ο καλός κληρικός να μην είναι σε γνωση αυτού του εξαμβλώματος.

Manos the Orthodox είπε...

Το πρόβλημα είναι πως όλοι εχουμε ξεφύγει λιγο... εβλεπα μια συζήτηση περί Γερόντισσας...κατέληξε αχταρμάς. Ολοι ειδικοί στην Ελλάδα και τελικά την τύφλα μας δεν την ξέρουμε.

Ακρη δεν έβγαζεw. Απο την μία οπαδοί εναλλακτικών θεραπειών, υποστηριχτές της εξέλιξης και Θεος ξέρει τι άλλο, άπο την Αλλη ο κάθε πικραμένος να λέει το μακρύ και το κοντό του για την Γερόντισσα, ζηλωτικού τύπου απαντήσεις, διορθώσεις Θεολογικές-αθεολογητες. Το απολυτο χάος μιλάμε.

Και μέσα σε όλα αυτά κανένας δεν μου φαίνεται να ενδιαφέρεται για το τι δίδασκε η Γερόντισσα περι Αγάπης και υποχωρητικότητας. Οι μεν να διορθωσουν τους δε και χαμός , να περάσουν κάποιοι τα δικά τους ατομικά σχέδια και προτάσεις κάποιοι..που τους βρίσκεις που τους χάνεις σε κάποιο φόρουμ να βρίζονται με άλλους... ε ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ!

Ακούστε λίγο, ούτε η Γερόντισσα φταίει ούτε οι διάφοροι Γέροντες, ακόμα και λάθη να'χουνε κάνει.

Φταίνε οι ομάδες και τα στρατόπεδα που έχουν βαλθεί να κάνουν εμφύλιο πόλεμο και να διχάζουν τους ορθόδοξους σε καιρούς πονηρούς.

Ελάχιστοι και από τις δύο πλευρές, μπορούν να συζητήσουν ήρεμα και πλέον μάλλον έχουν αποσυρθεί και αυτοί, αφήνοντας το πεδιο ελεύθερο σε καθε προβληματικό να τα κάνει όλα ίσωμα...οπως λέει το μπλογκ "ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ" γιατί καταντάμε την Ορθοδοξία απο αλήθεια σε Θρησκεία.

Ανώνυμος είπε...

Mάνο (μη και είσαι ο παλιός Μάνος;)

μόλις ξεκίνησε ο εγκόλπιος τις δημοσιευσεις για τη γερόντισσα του έστειλα και σχόλιο και παράκληση μέσω μέηλ να κάνει κράτει, γιατι αυτή του η κίνηση θα οδηγήσει σε αλληλοφάγωμα.

Προτίμησε να ακολουθήσει το δρόμο της υπερορθότητας....

Ξένια Μητροπούλου. είπε...

@ Ανώνυμε

Καλή φώτιση. Η μόνη απάντηση που αρμόζει.


@ Σε όλους τους υπόλοιπους.

Αν θέλουν κάποιοι να γίνει διάλογος να τον κρατήσουν σε ένα επίπεδο και να αγνοούν τύπους σαν τον "Ανώνυμο" που το παίζει πως καπάρωσε την αλήθεια...

Προσοχή επίσης και σε όσους μιλάνε υπερ της Γερόντισσας αλλά δεν ακολουθούν τους λόγους της που είναι και το σημαντικότερο.

Ανώνυμος είπε...

Επί 4 χρόνια ο εγκόλπιος είχε πάρει στην ιστοσελίδα του θετική υπερ της γερόντισσας θέση έναντι της άδικης κριτικής του π.Βασιλείου.
Τι άλλαξε και μετέβαλε σταση υιοθετωντας τις συκοφαντιες;

Ξένια Μητροπούλου. είπε...

To είπα και παραπάνω δεν το είδες; Για πολλά χρόνια είχαν κείμενα για την Γερόντισσα. Απο τότε που πήγαν στην νέα ιστοσελίδα άλλαξε αυτό , ξεκίνησε να χτυπά την Γερόντισσα και το βιβλίο.

Επίσης ήταν γεμάτοι κολακευτικά σχόλια για τον Αρχιεπίσκοπο...έρωτας. Τα έβγαλαν και αυτά.

Καποιοι λενε πως η κοίμηση του π. Δανιήλ τους άλλαξε. Ποιος ξέρει; Πρέπει να τους ξέρει προσωπικά για να μάθεις.

Γιατι τον λέτε "εγκόλπιος"; Δεν μπορεί να'ναι μονο ένας ,ε;

Tomaras είπε...

Μπράβο Νίκο, ασχολείσαι με ένα θέμα που σίγουρα έχει οργανώσει ο διάβολος. Γιατί το βιβλίο "Ασκητική της αγάπης" προβλημάτισε πολλούς ανθρώπους που ήταν χαλαροί χριστιανοί κι ο διάβολος κοιτάζει τώρα πώς να το απαξιώσουν οι χριστιανοί.

Ανώνυμε τι να πω, τα λες όλα μόνος σου:
ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ. ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΟΔΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΕΞΑΠΟΔΩ. ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΟΛΠΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ 666.

Μου φαίνεται εννοείς ότι ο Νίκος και όποιος μπλόγκερ δε γράφει για τις νέες ταυτότητες είναι ψεύτης λωποδύτης και όργανο του εξαποδώ. Για πες μας, όποιος γράφει γι' αυτά είναι οπωσδήποτε του Θεού; Τότε πρώτοι και καλύτεροι αγωνιστές είναι οι ΓΟΧ. Κι εσύ τέτοιος είσαι;

Tomaras είπε...

@Ξένια Μητροπούλου διάβασα τώρα το λινκ που έδωσες και έφριξα. Τι παραχαράξεις κάνουν αυτοί οι "αιρεσιοκυνηγοί"! Ο θεός να μας φυλάει...

Ανώνυμος είπε...

@Ξένια

Αγαπητή , είναι άξια απορίας αυτής η αλλαγή στασεως.Γιατί το Εγκόλπιο επί τόσα χρόνια υπερασπιζόταν τη γερόντισσα και τώρα την κατηγορεί;
Τι άλλαξε; Μηπως ο π.Βασίλειος προσέθεσε νέα στοιχεία στην κριτική του;Όχι (έχω στη διαθεση μου το κείμενο του όπως εγράφη το 2003).Μήπως άλλαξε το βιβλίο «Η ασκητική της αγάπης»;.Ούτε αυτό συνέβη.
Τότε τι άλλαξε;Άλλαξε ο Εγκόλπιος , είναι προφανές! (Πήρε νέο λαμπρότερο φως,όπως λένε οι Ιαχωβίτες για να δικαιολογήσουν τις οβιδιακές μεταμορφώσεις τους) Και η αλλαγή έχει να κάνει με την κοίμηση του π.Δανιήλ και τον νέο πνευματικό του Εγκόλπιου αλλά όχι μόνο...

Καλημέρα σε όλους,να είστε καλά!

Θωμάς ο Πιστός είπε...

Δεν σταματάτε πια ; αηδία καταντάτε να τα βάζετε με τα παιδιά του Εγκόλπιου. Τι ψευτιές. καλά σας τα είπε ο άνθρωπος. Αλλα που να ακούσετε εσείς. Καλά εσύ παιδί μου Tomara δεν είσαι Θωμάρας αλλά τρομάρας...τρομάρα σας! Ακούστε τους Πατέρες μας, ακούστε εναν αξιοσέβαστο Γέροντα οπως τον π. Σαράντη.

Manos the Orthodox είπε...

To κακό είναι πως όλοι μας έχουμε πάντα δίκιο. Δεν φταίω εγώ σου λέει τον άλλον τον πείραξε ο διάβολος. Τον άλλο μπορεί να τον πείραξε ο διάβολος, αλλά εσύ τι έκανες; προσευχήθηκες; Έδειξες αγάπη η κατέβασες καντήλια κατά το λαϊκότερο;

Πάντοτε φταίει ο άλλος ποτέ εμείς και κομπάζουμε με υπερηφάνια. Παντα δικαιολογούμενοι ποτέ με μετάνοια.

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΣΧAΡΙΑ ΓΕΝΝΗΘHΚΑΤΕ ΒOΔΙΑ ΘΑ ΠΕΘAΝΕΤΕ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΣΚΑ .

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

Ευχαριστώ όλους όσους γράφουνε σαν άνθρωποι και χριστιανοί... Αυτοί που βρίζουνε σαν άρρωστοι ας καθίσουνε να κάνουνε την αυτοκριτική τους... Έτσι δίδαξε ο Χριστός να μιλάμε;; ή έτσι σας μαθαίνει ο π. Σαράντης;; Δε νομίζω...

Για τον Κωνσταντίνο μπάρλη και όσους υποστηρίζουνε το "Εγκόλπιο": Δεν είπα ότι δεν έχει προσφέρει πολλά στον αντιαιρετικό αγώνα... Μέχρι πρόσφατα στήριζα το Εγκόλπιο κι αυτό μπορείτε να το δείτε σε προηγούμενα ποστς... Δεν μπορώ όμως να το στηρίξω όταν κάνει τέτοια ατοπήματα... Επειδή η Γερόντισσα Γαβριηλία έλεγε να έχουμε το κεφάλι στην ανατολή τη συσχετίζει με το φενγκ σούι... Κι επειδή έλεγε για αγγέλους τη συσχετίζει με τις αγγελοφιλοσοφίες των νεοεποχιτών... Ειμαστε σοβαροί;; Όσοι μιλάνε για το ίδιο πράγμα δίνουνε και το ίδιο νόημα;; Τι γενικεύσεις είναι αυτές... Και αυτά τα ποστ του Εγκολπίου δείχνουνε ότι μάζευαν για ώρα αποκόμματα και τέτοια... για να στηρίξουν τη θέση τους... Δεν ειναι "στιγμιαίο"...


Ο π. Βασίλειος και όσοι τον υποστηρίζουνε κατηγορούνε τη Γερόντισσα για πλανεμένη για πράγματα που βγάλανε από το κεφάλι τους... Και γιατί επιμένουνε;; Γιατί ο σατανικός εγωισμός δεν αφήνει τον άνθρωπο να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος... Κι όμως υπάρχουνε μεγάλα λάθη και παραποιήσεις μέσα στην "κριτική" τους... Σε πολλά σημεία άλλα λέει το βιβλίο κι άλλα αυτοί... Μέχρι και υπέρ των συμπροσευχών τη βγάλανε... Και τους έκανε ρεζίλι ένας Κουάκερος... Έτσι για να προσέχουνε τι λένε...

Είναι πολύ επιπόλαιο να ξεσηκώνει κανείς τους χριστιανούς και να κατηγορεί αγίους ανθρώπους... Που μακάρι να έφτανε κάποτε το μέγεθος της προσφοράς τους... Ακόμα και τη μικρή Γαβριηλία δεν αντιμετωπίζουνε σαν πράκτορα της Νέας Εποχής... που επίτηδες διαστρέβλωσε τα λόγια της Γερόντισσας για να μπερδέψει τον κόσμο... Ούτε αυτό είναι δίκαιο...

Μίσα γράφεις: "Επί 4 χρόνια ο εγκόλπιος είχε πάρει στην ιστοσελίδα του θετική υπερ της γερόντισσας θέση έναντι της άδικης κριτικής του π.Βασιλείου.
Τι άλλαξε και μετέβαλε σταση υιοθετωντας τις συκοφαντιες;" Κι εγώ αυτό αναρωτιέμαι...

Και ναι προσευχή χρειάζεται σε όλους... Και πρώτα σ'εμένα... Ν προσευχόμαστε και για όσους κακολογούνε τους αγίους... Και να ευχόμαστε να περάσει γρήγορα ο πειρασμός...

Tomaras είπε...

@"Θωμάς ο Πιστός", δεν είμαι "Θωμάρας" αλλά "Τομαράς". Δεν είναι τόσο εύηχο αλλά έχει την ιστορία του.

Γράφει ένας ανώνυμος:ΜΟΣΧAΡΙΑ ΓΕΝΝΗΘHΚΑΤΕ ΒOΔΙΑ ΘΑ ΠΕΘAΝΕΤΕ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΜΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΣΚΑ .
ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!"
Επώνυμα θα τολμούσε να τα γράψει αυτά ο "Ορθόδοξος" ανώνυμος;
Ευτυχώς που οι καύσωνες τελειώνουν γιατί κάποιοι έπαθαν ζημιά...

Πάντως Νίκο βάλε και κανένα τέτοιο θέμα για ταυτότητες, μη σε τσεκουρώσει κανένας ΓΟΧ πουθενά.

Μάνο συμφωνώ μαζί σου, αλλά ποιος "υπερορθόδοξος" τα καταλαβαίνει αυτά...

EYSTA8IOS είπε...

ΧΑΙΡΕΤΕ! ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΟΔΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΣΤΑΘΙΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΨΗ ΕΧΟΥΝ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΟΔΕ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ MISHA KAI ME ΑΛΛΑ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΙΚΑ. Η ΟΟΔΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΟΣΤΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΑΛΛΑ ΚΡΥΦΑ. ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ" ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΜΙΑ ΣΕΧΤΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. ΓΕΜΑΤΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ. ΤΗΝ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ ΜΙΑ ΠΛΑΝΕΜΕΝΗ ΜΟΝΑΧΗ ΜΕ ΙΝΔΟΥΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. Ο ΝΙΚΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΧΤΑ ΤΟΥΣ

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ.

EYSTA8IOS είπε...

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΟΔΕ?

EYSTA8IOS είπε...

Αφού δεν καταδέχεστε να απαντήσετε επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω ένα εντελώς φανταστικό σενάριο για το περιεχόμενο της παρούσας ανάρτησης. Επαναλαμβάνω ότι είναι φανταστικό προς το παρόν.

Υποθέτω λοιπόν ότι ο οικοδεσπότης μας είναι οικοδέσποινα και μάλιστα έχει στενότατη σχέση με κρυφή λίστα η οποία λειτουργεί προς «δόξαν θεού και Ορθοδοξίας» φυσικά.

Υποθέτω πως όλοι οι σχολιαστές εκτός εμού και του μίσα φυσικά, είναι κλώνοι της οικοδέσποινας μιας και δεν ξεχνάει ποτέ την παλιά της τέχνη της κλωνοποίησης.

Υποθέτω ότι όλες οι πληροφορίες που έπεσαν στα σχόλια για τα προσωπικά του εγκόλπιου, είναι πληροφορίες που ήξεραν μόνο συγκεκριμένα άτομα από την ίδια λίστα που «χτυπά τους αιρετικούς» και στην οποία συμμετέχει και η οικοδέσποινά μας αλλά συμμετείχε κάποτε και ο «εγκόλπιος».

Υποθέτω πως οι φωτογραφίες-αποσπάσματα από την παλιά ιστοσελίδα του εγκόλπιου, τα οποία χρησιμοποίησε ο μίσα ώστε να αποκαλύψει την «απάτη», είναι φωτογραφίες από υλικό που μόνο άτομα της ίδιας λίστας κατέχουν.

Βλέπετε έχω μεγάλη φαντασία αλλά πριν συνεχίσω τις φαντασιώσεις μου και πριν σας κατηγορήσω δημόσια για ξεφτίλες, θα ήταν παράλογο να σας ρώταγα αν φοράτε παντελόνια;
Και δεν απευθύνομαι στην οικοδέσποινά μας φυσικά…
Χαίρεστε με τα χάλια σας!

Ανώνυμος είπε...

Kαλά την πάτε τη συνωμοσιολογία εκεί πέρα στο ΕΑΤ ΕΣΑ του αντιαιρετισμού!

Με τον διαχειριστή του παρόντος ιστολογίου ανταλλάξαμε τις πρώτες μας διαδικτυακές κουβέντες μερικές μέρες πριν στο Αντίβαρο, από όπου και πληροφορήθηκα την ύπαρξη αυτού του ιστολογίου.
Ούτε μέηλ έχουμε ανταλλάξει με κάποιον , ούτε κάποιου άλλου είδους πληροφόρηση.
Τα όσα μαθαίνουμε περί του Εγκολπίου προέρχονται μέσα από το χώρο του προαναφερθέντος «ΕΑΤ-ΕΣΑ» επειδή κι εκεί υπάρχουν άνθρωποι που αγαπουν τη γερόντισσα, έστω κι αν δεν εκδηλώνονται «ίνα μη αποσυνάγωγοι γένωνται».

Τα αποσπάσματα που αποδεικνύουν την οβιδιακή και ανεξήγητη μεταμόρφωση (χωρίς εισαγωγικά) του απατεώνος ζητωρθόδοξου διαχειριστού του «Εγκόλπιου» ευτυχώς βρίσκονται παντού στον παγκόσμιο ιστό για όποιον έχει λίγο νιονιό να ψάξει σωστά.

Αυτά Ευσταόχτιε επί του παρόντος.Καλή Κυριακή να έχεις και συ και όλοι, «ημέτεροι ή των υπεναντίων»

EYSTA8IOS είπε...

1) Απάντηση δεν πρόκειται να λάβω απ’ ότι βλέπω. Μάλλον θα περιμένω να τελειώσουν οι συνεδριάσεις της λίστας ώστε να κοινοποιηθεί το πόρισμα.

2) Τι να πω για σένα βρε «φουκαριάρη» misha. Για σένα μιλάει η γενική απομόνωση των ορθοδόξων ιστολογίων αλλά και οι αναρτήσεις σου- http://misha.pblogs.gr/2010/08/o-italos-ogkologos-poy-nikhse-ton-karkino-me.html - που μας αποδεικνύουν ότι από την Πλάνη και τον Αποκρυφισμό προβιβάστηκες στην Βλακεία.

Ευτυχώς, για σένα και δυστυχώς για εμάς τους υπόλοιπους, που η βλακεία δεν διώκεται δια νόμου!

Άντε και εις ανώτερα γιατί σε λίγο σε βλέπω επίσημο μαντρόσκυλο του ιντερνέτ.

Ανώνυμος είπε...

Ευσταόχτιε

Tην αγάπη μου , κι όταν σας δώσουν από το «ΕΑΤ -ΕΣΑ» ντιρεκτίβες για τα καυτά ερωτήματα που τίθενται για την, πρόστυχη έως δαιμονική, συμπεριφορά σας έναντι της γερόντισσας Γαβριηλίας, μας τα μεταφέρεις.
Τους ιεροεξεταστες τους ξέρουμε καλά και ξέρουμε πως σας έχει εμέσει η ιστορία και σάς έχει απομονώσει το αισθητήριο των αγίων.

Τα υπόλοιπα όταν σταματήσετε να βήχετε απορούμενοι και αποφασίσετε να απαντήσετε επί της ουσίας.

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΑ ΕΥΣΤΑΘΙΕ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΧΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ! ΠΕΣ ΟΝΟΜΑΤΑ!

Κωνσταντίνος Μπάρλης είπε...

@"ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ"

Νεο κόλπο η συνομωσιολογία.

Αν είναι να λέμε "Φανταστικά σενάρια" να πούμε και μερικά ακόμα;

α' Ο Ευστάθιος και η παρέα του "τα παίρνουν" απο συγκεκριμένη ομάδα για να δημιουργήσουν αντιπαλότητα μεταξύ ορθοδόξων στο διαδίκτυο.

β' Τον Ευστάθιος τον έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν ψυχίατρος είναι άνθρωπος με βαθειά ψυχολογικά προβλήματα.

γ' Ο Ευστάθιος είναι ο... Τζόκερ

δ' Ο Ευστάθιος είναι αρχηγος ομάδας κρυφών παλαιοημερολογιτών που σκοπό έχουν να δημιουργήσουν εριδες στους Ορθόδοξους για να ωφεληθούν απο την εισροή πιστών

ε' Ο Ευστάθιος εχει διάφορες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο που (εξωτερικά) δίνουν την εντύπωση οτι αντιμάχονται ενώ στην πραγματικότητα τα νήματα κινούν οι ίδιοι άνθρωποι.


Αυτά όλα είναι "φανταστικά σενάρια" βέβαια. Το μόνο κοινό τους είναι οτι δεν στηρίζονται σε στοιχεία.

Εγώ "Ευστάθιε" δεν είμαι κλώνος. Είμαι πραγματικός άνθρωπος. Αυτό βεβαίως δεν είναι το πραγματικό μου όνομα αλλά ελαφρά παραλαγμένο.

Αποδειξέ μας εσύ πως δεν είσαι τίποτα απο τα παραπάνω που είπα και τα ξαναλέμε.

batsi είπε...

ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.
ΑΝ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΓΑΒΡΙΗΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ.
Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ, ΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ.
ΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΡΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΝ, ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΑΣ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΩΦΕΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΤΑ ΔΕ ΒΛΑΒΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ
ΔΙΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Η ΩΡΑ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ! ΑΜΗΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.-

Theoprovlitos είπε...

Οταν συναντησα πρωτη φορα τον γερονταο Αμβροσιο Λαζαρη στην Μονη Δαδιου στην Αμφικλεια ηταν ήδη τυφλος. Με εβαλε να καθισω διπλα του και πηρε το χερι μου και το κραταγε όπως στην φωτογραφια. Και μετα άρχισε να μου κανει το ψυχοφραφημα...

Ξένια Μητροπούλου είπε...

@Theoprovlitos

Μην τα λες πολύ αυτά τριγύρω Θεοπρόβλητε γιατί λίγο θέλουν κάποιοι και θα βγάλουν πλανεμένο και τον εν λόγω Γέροντα.

Το πρόβλημα είναι το εξής: Υπάρχουν δύο τύποι "αντιπάλων του βιβλίου" , αυτοί που τα έχουν με το βιβλίο και την γερόντισσα και αυτοί που τα έχουν μόνο μονο με το βιβλίο.

Οι δεύτεροι είναι πραγματικά καλοπροαίρετοι και ψάχνουν απαντήσεις στα θέματα.

Οι πρώτοι επειδή θέλουν να καλύψουν την επίθεσή τους και προς την Γερόντισσα προσποιούνται τους δεύτερους και γίνεται ένας πρώτης τάξεως "αχταρμάς".

Τους καταλαβαίνεις βέβαια γιατί δεν κάνουν ερωτήσεις μόνο για το βιβλίο αλλα τους ξεφεύγουν και "αφ'υψηλού" ερωτήσεις για την Γερόντισσα. π.χ. πως έβλεπε τόσους αγγέλους η Γερόντισσα; Αφου το λέει και η ίδια στις μαγνητοταινίες. Δεν είναι επίθεση μόνο κατά του βιβλίου λοιπόν. Πολλά που κατηγορούν στο βιβλίο υπάρχουν και μαγνητοφωνημένα.

Δεν λέει περι αγγέλων μόνο στο βιβλίο. Αρα οταν κάποιος κατηγορεί για τις εμφανίσεις αγγέλων το βιβλίο δεν κατηγορεί και την Γερόντισσα;




Δεν πειράζει όμως, βλέπει και ο Θεός.

Ανώνυμος είπε...

Παπαδόπουλε ξεφτίλα, κολογλείφτη των δεσποτάδων... Άσε την καλό-γρια κι ασχολήσου με καμιά της ηλικίας σου - ΘΕΟΥΣΟΜΑΛΑΚΑ

Παρασκευή είπε...

Τι τραγική συζήτηση είναι αυτή, στο ιστολόγιο ενός "χριστιανού" που τονίζει ότι "δεν είναι παλαιοημερολογίτης". Πώς φαίνεται ότι η Θεία Χάρη έχει εγκαταλείψει τους οπαδούς του Νέου Ημερολογίου!
Είσαστε το παράδειγμα προς αποφυγή για την Ορθοδοξία που ισούται με Ορθοπραξία για να έχει και το πνεύμα του νόμου. Γιατί εσείς ακολουθείτε μάγους και πλανεμένους και πλανεμένες σαν τους Παΐσιο, Πορφύριο και Γαβριηλία και τον "γέροντα" Αμβροσιο Λαζαρη του "Θεοπρόβλητου". Και καταντήσατε να δέχεστε μέχρι την ομοιοπαθητική κύριε "Μίσα"!
Καλή μετάνοια σας εύχομαι. Στην πράξη όχι στα λόγια, Νίκο "Μετανοείτε"...

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών είπε...

Είστε για γέλια βρε χριστιανόπουλα... ΕΑΤ ΕΣΑ Αντιαιρετικού; κρυφοί κλώνοι και οικοδέσποινες; κρυφές λίστες που πολεμούν αιρετικούς; πιστοί που τους παρακολουθεί ψυχίατρος; κολογλείφτες δεσποτάδων; νεοημερολογίτες και παλαιοημερολογίτες; μάγοι; Συνεχίστε να βγάζετε τα μάτια σας να χουμε να γελάμε μαζί σας...

Ανώνυμος είπε...

Δεν υποψιάζομαι τη γερόντισσα Γαβριηλία για πλανεμένη αλλά Νίκο έχεις παραμελήσει την αποστολή σου. Πόσο καιρό έχεις να βάλεις θέμα στο Παρατηρητήριο του Ροιδη. Γιατί δεν έχεις γράψει κάτι για την αφαίρεση του Σταυρού από τα Σώματα Ασφαλείας. Και τόσα άλλα καυτά θέματα δεν τα αναφέρεις εδώ. Σε παρακαλώ γίνε πιο θερμός και απάντησε σε αυτα που σε κατηγορούν. Μπήκες κι εσύ σε σέχτα;

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

Γύρισα από τις διακοπές μου το απόγευμα... Καλώς σας ξαναβρίσκω...

@Tomaras Ευχαριστώ για τις συμβουλές... Αλλά εδώ ούτε παραγγελιές παίρνουμε ούτε φοβόμαστε κανέναν... Αν έβαζα θέματα μόνο για να ευχαριστώ κάποιους θα ήμουνα πολύ ξεφτίλας...

@EYSTA8IOS για το «ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΟΔΕ?»
Κοινούς γνωστούς και φίλους με το Εγκολπιο και με την ΟΟΔΕ έχω... Καμια άλλη σχέση δεν έχω... Κάποιους συνεργάτες της τους θαυμάζω όπως γράφουνε... Όμως δεν υπάρχει καμία "συνεργασία" η "δεσμός" με αυτές τις σελίδες... Δεν ανήκω πουθενά παρά στον εαυτό μου...

@Ανώνυμος «ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΟΔΕ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ MISHA ... Ο ΝΙΚΟΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΧΤΑ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΜΕ ΠΡΟΒΙΑ.»
Ρε φίλε... Τι σέχτες και κουραφέξαλα τσαμπουνάς;; Τι πίνεις;;

@EYSTA8IOS «Αφού δεν καταδέχεστε να απαντήσετε επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω ένα εντελώς φανταστικό σενάριο ... Μάλλον θα περιμένω να τελειώσουν οι συνεδριάσεις της λίστας ώστε να κοινοποιηθεί το πόρισμα. …»
Φίλε τα ίδια ισχύουνε και για σένα... Μέσω της φαντασίας δουλεύει ο σατανάς... γι’ αυτό και δε δίνω βάση σε φανταστικά σενάρια...
Κι εγώ φαντάστηκα ότι πολλά σχόλια πολλών εδώ http://www.antibaro.gr/node/1810 είναι δικά σου... Και άλλα φαντάστηκα για σένα αλλά δεν έχουνε σημασία... Και ο λόγος που δε σου απάντησα δεν είναι ότι δε σε καταδέχομαι... Είναι ότι έλειπα διακοπές... Να πας κι εσύ... Καλό θα σου κάνει...

@batsi Δε διαφωνώ ότι ο Χριστός θα μας σώσει όλους... Ούτε είπα πουθενά ότι θα μας σώσει η Γερόντισσα... Αλλά όταν ένας άγιος συκοφαντείται για νεοεποχίτης θα μιλήσω... Γιατί η συκοφαντία κατά αγίων είναι βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος...

@Theoprovlitos να σαι καλά που γράφεις για τον ευλογημένο γέροντα...

@Ξένια Μητροπούλου έχεις δίκιο ότι είναι δύο ειδών οι κατήγοροι...

@Ανώνυμε που με λες θεουσομαλάκα... Πότε και πού με είδες να γλείφω δεσποτάδες;; Στοιχεία θέλω... όχι μαλακίες...

@Παρασκευή ναι... σε πολλά είμαι παράδειγμα προς αποφυγή... Δεν είμαι όμως σχισματικός... Ούτε έχω κάνει δόγμα το ημερολόγιο... Και για τους αγίους που λες... Μόνο ένας τέτοιος να βγει με το παλαιό και τα ξαναλέμε... Για τις ευχές για μετάνοια ευχαριστώ... Πάντα τις χρειάζομαι...

@Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών άσε μας εμάς να βγάζουμε τα μάτια μας... Άνθρωποι είμαστε και λάθη κάνουμε... Με το Χριστό μόνο να μη γελάς γιατί θα σε πάρει και θα σε σηκώσει ο φίλος σου... που μόνο τις διαφωνίες των χριστιανών ξέρει να σου δείχνει...

@Ανώνυμε όχι δεν έχω μπει σε καμιά σέχτα... Εδώ δεν είναι ειδησεογραφικό πρακτορείο... ούτε έχω κάνει συμφωνία με κανέναν ότι θα καλύπτω όλα τα θέματα... Τόσοι τα γράφουνε... Γιατί να το κάνω κι εγώ;; Για το «Παρατηρητήριο» το ανανεώνω πού και πού... Όμως το γράφω μέσα... Όποιος ασχολείται πολύ με βόθρους μυρίζει βοθρίλα...

Ανώνυμος είπε...

Προς την Παρασκευή αξίζει μια διευκρίνιση.

Την ομοιοπαθητική την αποδέχονταν και την αποδέχονται και τα μεγαλύτερα μοναστήρια του παλιού ημερολογίου στην Ελλάδα.Ρωτήστε για τα σχετικά αν έχετε επαφή με το χώρο. Για τα ρωσικά δεν τίθεται καν θέμα γιατί μέχρι και πατριάρχες τη χρησιμοποιούσαν.

Παρασκευή είπε...

Νίκο "Μετανοείτε", αν σε άφηνε η δαιμονική πλάνη να δεις πόσο σατανικοί είναι οι "άγιοι" που τιμάς, θα έτρεχες μακριά τους. Αναρωτήθηκες ποτέ μήπως τα "χαρίσματά" τους δείχνουν ότι ο Αντίχριστος είναι προ των πυλών; Για να δηλώνεις με τόση υπερηφάνεια ότι "δεν είσαι Παλαιοημερολογίτης" μάλλον δεν το έκανες.

Κύριε "Μίσα", οι καλεσμένοι είναι πολλοί αλλά οι εκλεκτοί είναι πάντα λίγοι σε όλους τους χώρους. Ακόμα και σε όσους αντιτίθενται στον θεοκατάρατο οικουμενισμό και τηρούν το πάτριο ημερολόγιο. Θα βρείτε όμως και πολλές σοβαρές φωνές που καταδικάζουν την Ομοιοπαθητική. Ψάξτε μήπως και ξυπνήσετε.
Καλή μετάνοια.

snapshots είπε...

.....ΚΑΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΉ ΜΕΣΌΓΕΙΟ.
ΚΑΤΙ ΕΨΑΧΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ!!! ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ. ΝΟΜΙΖΩ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΟΥ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΗ Ή ΟΧΙ. ΑΝ ΉΤΑΝ ΕΝΤΟΣ Ή ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΟΤΑΝ ΠΡΩΤΟΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΒΡΗΚΑ ΩΦΕΛΕΙΑ. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΨΑΞΑ. ΚΟΙΤΆΩ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΈΧΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΦΕΘΩ ΣΤΟ ΘΕΟ. ΜΠΟΡΩ;;;;; Ή ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΜΟΥ;;;;; ΑΣ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΜΕ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ. ΜΗΝ ΚΑΤΑΠΙΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΖΩΝΤΩΝ ΕΙΤΕ ΚΕΚΟΙΜΗΜΕΝΩΝ. ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ.

batsi είπε...

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΑΪΣΙΟΣ & ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΝΑ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

@Misha να με συμπαθάς αλλά δεν πιστεύω λέξη για την αποτελεσματικότητα της Ομοιοπαθητικής...

@Παρασκευή οι άγιοι αυτοί δε χρειάζονται την υπεράσπισή μου... Εσύ να αναρωτηθείς μήπως έχεις μπλέξει με πλανεμένους... Όπως εκείνη η Μαγδαληνή που κατηγορούσε τον άγιο Νεκτάριο...

@snapshots συμμερίζομαι τον προβληματισμό σου...

@batsi κι εγώ το ίδιο εύχομαι...

Προς όλους
Είναι φως φανάρι ότι οι κατήγοροι της Γερόντισσας δεν έχουνε να πούνε τίποτα σοβαρό...

Ανώνυμος είπε...

Nίκο

Η αποτελεσματικότητα της Ομοιοπαθητικής είναι ένα θέμα και η χρήση της σε ορθόδοξες χώρες, από αγίους, γεροντάδες και μοναστηρια ένα δεύτερο.
Για το πρώτο: συμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα το 1/3 όλων των φαρμακευτικών θεραπειών οφείλεται στο φαινόμενο του εικονικού φαρμάκου.
Δλδ είναι πιθανό να παίρνεις ασπιρίνη για τον πονοκέφαλο και να μη δρά το ακετυλοσαλυκιλικό οξύ αλλά άλλος μηχανισμός.
Οπότε ακόμα και ως εικονικό φάρμακο , το ομοιοπαθητικο σκεύασμα έχει κάποια μετρήσιμη αποτελεσματικότητα.

Για το δεύτερο θέμα, η εκτεταμένη χρηση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων σε μοναστήρια κλπ δείχνει πως δεν ετέθη ποτέ ζήτημα αποκρυφιστικής φύσεως της ομοιοπαθητικής, παρα μόνο τα τελευταία χρόνια από προτεστάντες.

Ανώνυμος είπε...

Οπότε ακόμα και ως εικονικό φάρμακο , το ομοιοπαθητικο σκεύασμα έχει κάποια μετρήσιμη αποτελεσματικότητα.


Μπερδεύεις πράγματα άσχετα. Και νεράκι αμα πάρει ο άλλος και του πεις πως είναι φάρμακο έχει μετρήσιμη αποτελεσματικότητα. Είναι ομως ΝΕΡΑΚΙ, δεν είναι φάρμακο, είναι ψυχολογική αντίδραση. Οπότε -με την δική σου λογική πάντα- γιατί να μην πετάξουμε τα φάρμακα και να παίρνουμε όλοι νεράκι; Λογική του παραλόγου.



Για το δεύτερο θέμα, η εκτεταμένη χρηση των ομοιοπαθητικών φαρμάκων σε μοναστήρια κλπ δείχνει πως δεν ετέθη ποτέ ζήτημα αποκρυφιστικής φύσεως της ομοιοπαθητικής, παρα μόνο τα τελευταία χρόνια από προτεστάντες.



Δεν είναι έτσι. Ο Γεροντας Παϊσιος και ο Γέροντας Πορφύριος ΔΕΝ ΗΤΑΝ προτεστάντες. Και υπάρχει ΠΛΗΘΟΣ μαρτυριών πως ήταν ενάντια στην ομοιοπαθητική ΣΕ ΟΛΕΣ τις μορφές της (είτε νεράκι, είτε αποκρυφιστικού τύπου). Το οτι πολλά μοναστήρια δεν ξέρουν με τι έχουν να κάνουν δεν σημαίνει πως είναι επιχείρημα υπερ της ομοιοπαθητικής.


Τετοιου είδους προπαγάνδα δεν έχει σχέση με το θέμα.

--Φιλος της "Ασκητικής" αλλά όχι της Ομοιοπαθητικής

Στέφανος είπε...

Και ενώ εμείς "τρωγώμαστε" μεταξύ μας για το θέμα της Γερόντισσας Γαβριηλίας, της ομοιοπαθητικής, του εορτολογίου(εσύ Παρασκευή σε ποιά Παράταξη ανήκεις; Φαντάζομαι να ξέρεις τι λένε τρομερά λένε οι Ματθαιϊκοι για τους Χρυσοστομικούς και το αντίθετο) οι Μουσουλμάνοι χθες κάναν επίδειξη δύναμης και ισχύος με δημόσια προσευχή 2000 ατόμων στην πλ.Κοτζιά. Το φαντάζεστε? Το λίκνο του ευρωπαικού πολιτισμού χθές(10-9-2010) θύμιζε Καμπούλ, Ισλαμαμπάντ και Κάϊρο. Να ξυπνήσουμε όλοι. Υπάρχουν περιπτώσεις ελλήνων που γίνονται μωαμεθανοί και εμείς 'τρωγόμαστε" μεταξύ μας...

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

@Μisha σε αυτά που λες για τη Γερόντισσα συμφωνώ μαζί σου... Για την Ομοιοπαθητική συμφωνώ με τον "Φίλο της Ασκητικής αλλά όχι της Ομοιοπαθητικής"...

@Στέφανε είναι κι αυτό ένα θέμα... Αλλά το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι είμαστε ακατήχητοι... Γι' αυτό γίνονται μερικοί μουσουλμάνοι... Αν διαβάσεις τις μαρτυρίες τους κάνει μπαμ ότι δεν ξέρανε βασικά πράγματα για τη χριστιανική πίστη... Δράμα...

Ανώνυμος είπε...

Για όποιον θέλει να δει ποια ήταν η σχέση της Ομοιοπαθητικής με την Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία υπάρχει δημοσιευμένη διδακτορική διατριβή του ρωσου γιατρού Αλεξάντερ Κότοκ

http://www.homeoint.org/books4/kotok/index.htm

Δυστυχώς τα στοιχεία αυτά αποκρύπτονται από τους έλληνες ορθοδόξους για προφανείς λόγους.

Η συζήτηση για το φαινόμενο πλασεμπο έχει ενδιαφέρον.Κατά τη γνωμη μου και όχι μόνο, η «δαιμονοποίηση» του είναι απολύτως ενδεικτική του κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχει λάβει η σύγχρονη ιατρική πρακτική, η οποία αντί να το εκμεταλλευθεί στο έπακρο το απορρίπτει όχι επειδή δεν θεραπεύει αλλά επειδή δνε μπορεί να ανακαλύψει τον ακριβή μηχανιστικό τρόπο δράσης του και να τον εκμεταλλευθεί μέσω των φαρμακοβιομηχανιών.

Τέλος παντων , ξεφεύγουμε από το θέμα της Ασκητικής και γι αυτό σταματώ.

Χρόνια πολλά, ο Τίμιος Σταυρός να μας φωτίζει όλους!

Ανώνυμος είπε...

Misha ksypna... Se ephreazei o satanas

http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/01/apath-ta-peri-orthodoxwn-rwswn-agiwn-yper-omoiopathhtikhs.html

Dan katalabaineis kan ti diabazeis

Ανώνυμος είπε...

11.19

Όποιος γνωρίζει στοιχειωδώς ρωσικά ή αγγλικά μπορεί να διαπιστωσει ιδιοις όμμασι ποια είναι η πραγματικότητα, χωρίς «μεσάζοντες»

Οι φίλοι του "οrthodox watch" στρουθοκαμηλίζουν στο θέμα της ομοιοπαθητικής , αρνουνται την ιστορική πραγματικότητα της Ρωσικής Εκκλησίας και αδικούν τους εαυτούς τους όπως κάνουν και στο θέμα με τη γερόντισσα Γαβριηλία.


Πάντως ο αγώνας τους για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες ειναι άξιος επαίνων.

LySergic acid Diethylamide είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΠΑΙΣΙΟΣ είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΜΩΣΕΤΕ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ... ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ.ΣΚΑΤΟΜΥΑΛΟΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΣΤΡΕΨΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ...